Anadolu Sigorta’dan Yine Bir İlk: Ticari İşletmelere Özel Parametrik Salgın Hastalıklar Sigortası 7/24 Bilgi: TIKLA

Pandemi süreci sonrası, yaşanan değişimle beraber kozmetik sektörü de büyümeye devam ediyor. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar, 2009 yılından itibaren kozmetik sektöründe her yıl ortalama yüzde 10 oranında bir büyüme yaşandığını gösteriyor. Açıklanan veriler de Ocak-Ekim ayı itibari ile kozmetik sektördeki toplam ihracatın 1 milyar 102 milyon dolara ulaştığını ortaya koyuyor. Sektörün pazar büyüklüğünün ise 2022 yılında 429.8 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ayrıca, makyaj malzemelerinin yanı sıra temizlik ve hijyen ürünlerini de kapsayan sektörde, dezenfektan ihracatı yüzde 815.75, kolonya ihracatı yüzde 228.99, sabun ihracatı ise yüzde 43.65 artış gösterdi. Bu kapsamda, Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği, 4-5 Aralık 2020’de, Türkiye’de ilk ve tek olan “Uluslararası Kozmetik Kongresi” ni online olarak düzenleyecek.

AÇILIŞ KONUŞMASINI TİCARET BAKAN YARDIMCISI YAPACAK

Güzellik tanımlarına bakıldığında, her toplumun güzellikle ilişkisi farklı dinamikler üzerinden ilerliyor. Bu kapsamda, 4’üncüsü düzenlenecek kongrenin bu yılki ana teması “Etnokozmetik” olacak. Pandemi sonrası, sektörde güncel gelişmelerin de tartışılacağı kongrenin açılış konuşmasını, T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sezai Karakoç yapacak. Davetli konuşmacı olarak katılacak İlber Ortaylı ise Dünya başlığı altında tarih, güzellik, ekonomi ve tüketici davranışları konularına yer verecek.

Pandemi sürecinde, Sağlık Bakanlığı’nın önerisine uyarak bu yılki kongreyi online olarak yapacaklarını belirten, KÜAD Kongre Başkanı Fuat Arslan, “Kongreler için özel olarak geliştirilmiş ve tüm dünyada son yaşanan durumlardan dolayı, etkin kullanılan bu sistem üzerinden, konuşmacılar, katılımcılar ve tedarikçiler ile temas sağlanabilecek.
Ayrıca, kongrenin katılımcılara deneyimlerini paylaşmak, projelere ve yeniliklere, sektöre ve araştırmaya uygulanan yeni teknolojilere ilişkin son gelişmeleri çok kültürlü ve zengin bir atmosferde tartışmak için ideal bir fırsat ve mükemmel bir platform sağlanacak. Kongrede, her yıl yaptığımız gibi ana oturumlarının yanı paralel oturumlar ve farklı uzmanlık alanlarına sahip çok değerli konuşmacılar ile konuların çok yönlü olarak ele alınması sağlanacak. Aynı zamanda firmalara da özel içerik sunma imkanı verilecek” diye konuştu.

Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Vedat Ozan gibi değerli isimlerin de olduğu kongrede, açılış konuşmacıları olarak Kongre Başkanı Fuat Arslan, KÜAD Dernek Başkanı Levent Kahrıman, TİCK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Karahan yer alacak.

500’den fazla konuşmacının katılacağı kongrede, canlı toplantı salonları, canlı soru panelleri ve anketleri ve özel B2B odaları oluşturulacak.