Analitik lideri SAS, Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeyle kurulmuş sistem entegratörlerinden olan Artı & Artı ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladığını duyurdu.

Günümüzde kurumlar dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırarak rekabet ortamında konumlarını güçlendirmeyi hedefliyor. Bu ekosistemde ise veri şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarında anahtar rol oynuyor. Türkiye’ye son dönemde yaptığı yatırımlarını arttıran, yapay zekâ ve analitik alanında değer katan SAS, stratejik anlamda kurumların dijital dönüşüm yolculuğunda onlara veri odaklı dönüşüm süreçlerinde eşlik etmek üzere bilişim sektörünün önde gelen şirketlerinden Artı & Artı ile iş birliğine imza attı. Bu önemli ortaklıkla verinin analiz edilmesi ve finans, telekomünikasyon, üretim, perakende, lojistik, hizmet ve sağlık gibi sektörlerde verinin çıktılara çevrilmesine yardımcı olarak şirket ve kurumlara yönelik değer katacak çözümler üretilmesi hedefleniyor.

SAS Güneydoğu Avrupa, Türkiye ve Orta Asya İş Ortaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Altıner konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dijital dönüşümü ve bu dönüşümün veriden başlaması gerektiğini uzun yıllardır vurguluyoruz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de farklı sektörlerden çok sayıda kuruma veri odaklı organizasyon olma ve ileri analitikle daha karlı yapılar oluşturma yolunda önemli katkılar sunduk. Dijitalleşme odağında ileri analitik ve yapay zekaya yatırım yaparak sürdürülebilir bir başarı ve karlılık yakalamak isteyen artık çok daha fazla kurum var. SAS olarak işte bu noktada; işinde uzman ve saygın yeni bir iş ortağı kazanmayı hedefleyerek sistem entegrasyonunda uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip Artı & Artı ile iş birliği yapmaya karar verdik. 1998’de kurulmuş olan Artı & Artı, ülkemizde bilişim sektörünün önde gelen global teknoloji firmaları ile iş ortaklıkları yaparak farklı konularda ürün, çözüm ve hizmet sunuyor. Müşterilerine yıllardır sağladığı güven ve gerçekleştirdiği başarılı projelerle bilinen Artı & Artı ile SAS olarak analitik ve yapay zekâ üzerine yaptığımız bu ortaklığın uzun süreli bir birliktelik olacağına inanıyoruz” dedi.

Artı ve Artı Teknoloji Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mümin Ayten ise “Artı ve Artı Teknoloji hizmetleri olarak hız kesmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. 22 yıllık tecrübemiz, müşteri deneyimi ve sağladığımız güven, analitik lideri SAS ile yaptığımız iş birliğiyle güçlenecek. Bilgi, teknoloji ile birlikte büyüyor. Verinin gelişmiş analizi, yapay zekâ ve analitik kullanılarak kilidinin açılması, işinizi dönüştürecek ve süreçlerinizi hızlandıracaktır. SAS’ın çözümleriyle müşterilerimizde daha fazla derinleşip, stratejik hedefleri doğrultusunda çözümler sunmayı planlıyoruz. Bu değerli iş birliğiyle de müşterilerimizin gelişimine ve dijital dönüşümüne önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

SAS Hakkında

SAS analitik alanında liderdir. SAS, yenilikçi yazılım ve hizmetlerle dünyanın her yerinden müşterilere veriyi zekaya dönüştürmeleri için destek ve ilham verir. SAS, dünyadaki müşterilerine “THE POWER TO KNOW” anlayışıyla hizmet vermektedir.

Artı & Artı Hakkında

Artı ve Artı,1998 yılında yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan, bugün 400 çalışanıyla kurumsal hizmet anlayışına sahip, Türkiye genelinde yaygın satış ve servis hizmeti sağlayan sistem entegratörüdür. Bilişim sektöründe önde gelen birçok üretici ile iş ortaklıkları bulunmaktadır. İstanbul genel merkez olmak üzere Ankara, Bursa, İzmir ve Gaziantep bölge müdürlüklerinde hizmet vermektedir.

SAS ve tüm diğer SAS Institute Inc. ürün veya hizmetleri ABD ve diğer ülkelerde SAS Institute Inc.’in tescilli ticari markaları veya ticari markalarıdır. ® işareti ABD tescilini gösterir. Diğer marka ve ürün adları ilgili şirketlerin ticari markalarıdır. Telif Hakkı © 2019 SAS Institute Inc. Tüm hakları saklıdır.