Sigortacılık faaliyetlerine Commercial Union Sigorta A.Ş. unvanıyla 1988 yılında başlayan Unico Sigorta 34. yaşını kutluyor.

Türkiye’de sigortacılık faaliyetlerine Commercial Union Sigorta A.Ş. (CU) unvanıyla 1988 yılında başlayan Unico Sigorta, 16 Kasım’da 34. yıl dönümünü kutluyor. Bugün 200’ün üzerinde çalışanı, 1300’ün üzerinde acentesiyle sektörün en önemli oyuncularından biri olan Unico, kuruluşunun henüz beşinci yılında, Türkiye sigorta sektöründe ilk on şirket arasına girmeyi başarmış ve önemli bir başarı elde etmişti.

1999 yılından bu yana yalnızca elementer branşta hizmet veriyor

İlk poliçesini yangın sigortası için düzenleyen Unico Sigorta (O dönemki ismiyle Commercial Union), başlangıcında hayat ve hayat dışı branşta hizmet veriyordu. Şirket 1999 yılında yalnızca hayat dışı/elementer branşta hizmet vereceğini açıkladı. 2005 yılında Birleşik Krallık’ın en büyük sigorta şirketlerinden Aviva International Holdings Limited’in hisseleri devralmasıyla şirket unvanı 'Aviva Sigorta A.Ş.' olarak değişti. 2010 yılında Aviva grubu, Türkiye’ye en çok sigorta yatırımı yapan yabancı kuruluş oldu. Kibele B.V.’nin2015 yılındaşirkethisselerini devralması sonrası, şirket unvanı“Unico Sigorta” olarak değişti. Unico Sigorta bugün yüzde 80 Heksagon Mühendislik ve Tasarım A.Ş., yüzde 20 Kibele B.V. ortaklığıyla yoluna devam ediyor.

“34 yıllık birikimimizi, bugünün değerleriyle buluşturarak çözüm sunuyoruz”

Şirketin 34. yaşını kutlayan Unico sigorta Genel Müdürü Ender Güzeler; Unico Sigorta olarak kurum bilincine hep çok önem veriyor ve köklü geçmişimizden gelen değerleri gelenekselleştirerek yeni nesille buluşturuyoruz. Profesyonellerin yönettiği bir yapıda, ekip bilinciyle karar alıyoruz. 200’den fazla çalışanımız ve tüm iş ortaklarımızla adil, dürüst ve başarı odaklı iş süreçleri yönetiyoruz. Türkiye ekonomisinin yapı taşlarından olan sektörümüzün dostluk, birlik ve beraberlik içinde geliştirilmesini toplumsal bir görev olarak görüyor; ancak bu sayede müşterilerimizin gündelik yaşamlarında karşılaştıkları riskleri yönetip, huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmelerini sağlayabileceğimize inanıyoruz. 34 yıldır olduğu gibi, ilk günkü heyecan ve ekip ruhuyla yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

“Kendimizi görkemli bir Çınar ağacı gibi görüyoruz”

“Unico Sigorta olarak kendimizi görkemli bir çınar ağacına benzetiyoruz” diyen Güzeler, “Çınar ağacı uzun ömürlülüğü ve dayanıklılığıyla ünlüdür. Toz, topraktan etkilenmez ve heybetinden ötürü gölgesi büyük; koruma alanı fazladır. Biz de kendimizi uzun ömürlü, dayanıklı ve gölgesi altına girenlere güven veren bir şirket olarak görüyoruz. Bu nedenle 34. yaşımızı turuncu-mavi, güzel bir gökyüzü eşliğinde resmedilmiş, görkemli bir çınar ağacıyla kutlamak istedik.” şeklinde konuştu.