Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il genelindeki meslek liseleri tarafından eğitim öğretim yılının sonunda hazırladığı Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı düzenlendi. Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Liselerinde düzenlenen fuarda, öğrenciler tarafından hazırlanan yüzlerce eser yer aldı. Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Fatih Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi, Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Mesleki Eğitim Merkezi, Sümer İş Okulu, Erzincan Kapalı ve Açık Ceza ve İnfaz Kurumu ile Özel Sektör
Temsilcilerinin katıldığı fuar iki ayrı bölümden oluştu. Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde gerçekleştirilen açılış törenine Erzincan Vali Yardımcısı Adem Keleş,
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, ETSO Başkanı Aydın Yalvaç, bazı daire müdürleri ve özel sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Törende Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi halkoyunları ekibinin gösterilerinin ardından Okul Müdürü Bünyami Aktaş konuşma yaptı. Aktaş:" Bireyin ve toplumun gelişmesinde en önemli etken mesleki eğitimdir. Gelişmiş ülkelerin bu konuda büyük çabası var. Batıda sosyal, kültürel gelişim ve insanlarının mutlu olması için mesleki eğitime önem verilerek insanlara meslek alanlarında güzel iş imkanları sağlanıyor. Ülkelerin gelişmişlik seviyeleri mesleki eğitimin yaygınlaşması ve ekonomiye katkıda bulunması ile sağlanmaktadır. Bu yönde bizlerde önemli çalışmalara imza atmaktayız" dedi.
Fuar açılışında daha sonra mesleki ve teknik eğitim kurumları arası yapılan Proje Tabanlı Beceri yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Ödül töreninin ardından; Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda düzenlenen fuarın açılışı yapıldı. Burada ki serginin gezilmesinin ardından, Anadolu Kız Meslek Lisesi salonunda açılan diğer sergiye geçildi. Açılan mesleki ve teknik eğitim fuarında öğrencilerin ortaya çıkarmış olduğu çalışmalar davetliler tarafından beğeni topladı.
Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesinden açılan fuarların 1 Haziran tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.