Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Medya ve havacılık paneli

Geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Afken Salonu'nda "Türk Sivil Havacılığı ve Medya İlişkileri" konulu konferans yapıldı. Çok önceden planlanmış bir programım nedeniyle çok istememe rağmen bu toplantıya katılamadım. En az bin kişinin doldurduğu salonda hararetli bir panel hayal etmiştim. Arkadaşlar saymış sadece 64 kişi varmış.

Paneli organize eden arkadaşlar 700 civarında davetiyenin tüm havayollarına, Türkiye'de istasyonu bulunan havayolu şirketlerine, Ulaştırma Bakanlığına, SHGM'ye, DHMİ'ye, üniversitelere halkla ilişkiler şirketlerine, tüm gazete ve televizyonlara ve ayrıca havalimanı muhabirlerine gönderildiğini söyledi.

İnanamadım.

Hangi havayollarının iletişimcileri katıldı diye sorduğumda sadece Onur Air cevabını aldım. Gazeteci Güntay Şimşek konuşmacı olarak davet edilmesine rağmen katılmamış, Uğur Cebeci son anda rahatsızlanmış, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı ise işlerinin yoğunluğu nedeniyle konuşmacı olarak katılmak istememiş. Ayrıca Hava Harp Okul komutanlığı yetkilileri de "Konu bizim dışımızda" diyerek konuşma talebini reddetmişler. Sonrasında bu kişi ve kurumların hiçbiri katılımcı da olmamış.

Biz çalıp biz oynamışız yani.

Havalimanı muhabirleri dernek olarak katılmış ve sorunlarını anlatıp, kendilerine yöneltilen eleştirileri cevaplamış.

Bu arada özellikle TALPA'nın ve Hava Trafik Kontrolörleri Derneği'nin katılımının bu sektörün en muzdarip iki kuruluşu olmaları bakımından çok faydalı bulduğumu söylemeliyim. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Haluk Gürgen'in sektöre yaptığı ikazların notlarını arkadaşlar yazdığında dışarıdan ve bu işin okulundan işlerin nasıl gözüktüğünün tekrar tespit edilmesi çok faydalı olmuş.

Sevgili ablamız Betül Mardin'in ise sabahleyin geçirdiği bir operasyona rağmen gelerek herkese en doğru mesajı en güzel şekilde vermesi ise hiç şaşırmadığım bir aksiyon olmuş.

Yıllar önce zamanın Sivil Havacılık Genel Müdürü dostumuz, abimiz Kayıhan Kabadayı tarafından kurulan HAVAK tarafından organize edilen bu panelin benzer konularla sürmesi şüphesiz sektör ve sektörle iş yapan kollar için son derece faydalı olacak.

Aldığım bilgiye göre birkaç ayda bir paneller tekrarlanacakmış. Türk Hava Yolları Teknik'in sektör gazetecilerini bilgilendirdiği toplantılardan sonra en faydalı bulduğum sosyal oluşumun bu olduğunu söylemeliyim. Tebrik ediyor ve tekrarlarını merakla bekliyorum.

Bu arada bazı isimler ise kendilerini kürsüye konuşmacı olarak yakıştırmışlar ve bu nedenle organizasyonu gerçekleştiren HAVAK başkanı Yavuz Çizmeci'ye sitem etmişler. Bu gibi işlerde herkesi memnun etmek kolay da değildir önemli de değildir. Hak eden zaten hak ettiği yerde konuşur. Ayrıca konuşmasan da ille de vereceğin bir mesaj varsa bunu doğru yerlere iletmenin tek yolu o kürsü değildir.

Klasik kötüleme tavrınızı bırakın, olgunlaşın ve değişin artık. Dünya dönüyor, siz tersine gidiyorsunuz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete