TANDOĞAN CHP'YE, CHP TANDOĞAN'A YAKIŞIR

CHP yönetimi bu haftaki Meclis Grup Toplantısını Tandoğan Meydanında yaparak eğitimle ilgili yeni düzenlemeyi Millete götürecekmiş.
Meclis iç tüzüğüne göre Grup toplantılarının yapılma yeri Meclis'tir. Meydanlarda Grup Toplantısı değil miting yapılır.
Ancak meselenin esas can alıcı noktası şu;
CHP'liler, şecaat arz ederken sirkatini söyleyen Kıpti misali, "Yasal düzenlemeyi Tandoğan meydanında Millete götüreceğiz" derken, bir kere daha, bilinçaltlarındaki demokrasiyi anlama ve özümseme özürlerini ortaya koyuyorlar.
Meclis, zaten Millet iradesinin tecelli ettiği yerdir.
Meclis Millettir. Onun için adı, Türkiye Büyük MİLLET Meclisi'dir.
Meclisi Milletten ayrı, milletten öte bir yermiş gibi düşünmek, CHP'nin ezeli siyasal hastalığıdır.
Milletimiz, CHP'yi bir türlü iktidar olacak şekilde Meclis'e göndermediğinden, kafalarında Meclis hep bir "sorun" olarak kalmış, bu nedenle de genelde Meclis'i işlevsiz kılacak arayışlar içinde olmuş ve bu arayışlara destek vermişlerdir. Tandoğan'da Grup Toplantısı anlayışıyla yapmak istedikleri de budur.
Eğitimi Millete şikâyet etmek görüntüsü altında Meclis'i yok sayma, by pass etme hülyasına yeni bir örnek teşkil etmektir.
CHP'nin ne zaman Millet diye bir derdi oldu ki?
CHP için Millet, sadece adam edilmesi, hizaya sokulması, gerektiğinde her türlü zorbalık yapılarak CHP zihniyetine uydurulması gereken cahil yığınlar olarak görüldü.
Israrla sahip çıktıkları "8 yıl kesintisiz eğitim"e bakalım.
Millet mi istedi bu sistemi?
Millet mi getirdi?
Tamamen 28 Şubat darbe sürecinin ürünü değil mi?
8 yıllık kesintisiz eğitim, Eğitim şuralarında görüşülerek değil, bir MGK emri olarak eğitime monte edildi. Millete rağmen ve tanklar yürütülerek yapılmış bir yanlışın, Milletin yetki verdiği temsilcilerince düzeltilmesi mi sizi esas hazımsız eden?
Sonra da bunu "Millete şikâyet ediyoruz" diye sunmak, komiklikten daha öte bir şey değil mi?
Kimi, hangi Millete şikâyet ediyorsunuz?
Milletin her iki ferdinden birinin oyunu almış AK Partiyi, her iki ferdinden biri AK
Partiye oy vermiş bir Millete mi?
Grup Toplantısını Tandoğan Meydanında yapmak, CHP'ye yakışır.
Hele Tandoğan ismi ve CHP birbirini o kadar iyi tamamlıyor ki!
İsterseniz meydana ismini veren Nevzat Tandoğan'dan da bahsedelim kısaca.
Tandoğan, Tek parti iktidarının ve bürokrasisinin en sembol isimlerindendir. İntihar ettiği 1946 yılına kadar tam 18 yıl süreyle Ankara'nın Valiliğini ve Belediye Başkanlığını yapmıştır. Tandoğan'ın Ankara Valiliği; tek parti iktidarı döneminde devlet-vatandaş ilişkisi, bürokratların devlet erkini ne şekilde kullandıkları ve Anadolu insanına bakış açılarının ne olduğunu açısından son derece ilginç bir dönemdir.
Valiler, tek parti iktidarında bürokratların önde gelen isimlerinden olmuşlardır her zaman. Ancak Ankara Valisi Tandoğan, despotik, son derece seçkinci ve hukuk tanımaz kişiliği ile şöhret buldu. Tandoğan'a göre Millet cahildi. Bu yüzden de onun bir şey önermesi, bir şey araması, bir şey talep etmesi boş işti. Yapılacak bir iş, atılacak bir adım varsa, bunu CHP elitleri düşünür ve yapardı. Onun, hala herkesin sık sık kullandığı "Bu memlekete komünizm gerekiyorsa ve komünizm yararlı bir şeyse onu da biz getiririz, size ne oluyor?" şeklindeki ünlü sözü, dönemin siyasal karakteristiğini ortaya koyan en net ifadeler olarak siyasi tarihimize geçmiştir.
Vali Tandoğan'ın Anadolu insanına bakışını ise, 3 Mayıs 1944 yılında tutuklanıp huzuruna çıkarılan Osman Yüksel Serdengeçti'ye karşı sarfettiği şu ibretlik sözler son derece bariz şekilde ortaya koyar:
"Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lâzımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek!"
Bu yaklaşım, kendini devlet sayan, bütün yetkinin sahibi olarak kendilerini gören bürokratik CHP anlayışının ta kendisidir. Yıllar geçse de bu anlayış hiç değişmedi.
Hala "ikna odalarını iyi ki kurmuşum" diyenler, darbe yapmasını umduğu askerlerin bunu yapamamasına sinirlenip "Meğer asker kâğıttan kaplanmış" diyenler, "Darbe ortamı hazırlamak için örgüt kuranlar varmış. Nerede bu örgüt; söyleyin üye olayım" diyenler, hepsi de CHP çatısı altında siyaset yapıyorlar.
"Millete rağmen Millet için" siyaseti...
O yüzden diyorum işte;
Tandoğan CHP'ye, CHP Tandoğan'a yakışır!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR