Gençlik Geliştirmede Antrenör Ve Sporculara Tavsiyeler

Saygı değer dostlar,bir ülke gençliğin temel eğitiminde ciddi bir devrim yapmak istiyorsa nereden nasıl bir sistem alması gerektiğini değil ,elindeki eğitimci ve genç neslin hassasiyetleri ve potansiyelini temel alarak kendine has anlaşılabilir bir sistemle temel atılmalıdır.
Ülkemizdeki genç nesil ve eğitimci kadrolarımızın dünyada bir eşi daha yok. Bu durum genç neslin sayısı ve içlerindeki ortaya çıkarılamamış potansiyel kapasitenin kalitesi olarak diğer dünya ülkelerine göre hayli ileri seviyededir.
Eğitimci kadrosu biraz traji komik olacak ama bu vurguyu yapmak zorundayım biliyorum, çünkü bir eğitimci ve antrenör olarak ülkenin en çok çalışan, en fazla fedakarlık yapan,bir çok modelin yerini almak zorunda kalan ve buna karşılık olarak da işin maddi karşılığında da fedakarlık yapılmak zorunda bırakılan bir kesim olarak dünya da aranmakla bulunmayan amatör ruh yüklü bir kadro. Neden bu yazıyı yazıyorum veya bir çok kişi kaleme almasına rağmen bu tür sorunlar hala devam ediyor diye düşündüğümüz zaman ,birinci temel unsur bir ülkenin temeli gençler , bu temelin harcını da,demirini de, kalıbını da oluşturan bu gençleri sportif ve kültürel alanda hazırlayan antrenör ve eğitimci kadrolar olduğu için bu yazıyı yazıyorum. Bir eğitimci ve bir antrenör olarak benim ve meslektaşlarımın en önemli olan veya olması gereken temel ilke;
BU GENÇLER BELKİ İLERİDE ÇOK İYİ BİR SPORCU, MÜHENDİS, MİMAR VE YA ÖĞREMEN OLMAYA BİLİR, HATTA HİÇ BİRİSİ HAYALLERİNE KAVUŞMAYA BİLİR AMA HER BİRİ ÇOK İYİ İNSAN, DÜRÜST MEMLEKET EVLATLARI ADAYLARI OLARAK EĞİTİMCİ KADROSUNUN GÖZLERİNE BAKMAKTADIR
Bu yazının yazılmasının temel amacı budur. Sporcu olmak isteyen kardeşlerimizin en çok dikkat etmesi gereken nokta eğitmenleri ve antrenörleri can kulağıyla dinleyerek programlı ve sistemli çalışarak bilinçli bir nesil olmanın ilk adımını atmalıdırlar, bu durumun yanında; sağlıklı ve düzenli beslenme (örnek olarak her gün yemek öğünleri aynı saatte yemek) sağlıklı dinlenme (bu asla bilgisayar karşısında olmamalı) düzenli uyku (aynı saatlerde olmalı ve asla geç saatte olmamalı) ve düzenli eğitim hayatı düzenli kağıt üzerinde yazılı bir okul programı. Antrenör arkadaşlar öncelikle, okul, aile ve kulüp arasında sağlıklı ve doğru bir iletişim kurmalı, buradaki sorunlara hakim olup bu duruma göre rehabilitasyon programını hazırlamalı.Rehabilitasyon diyorum çünkü antrenör arkadaşlarımızın yardımcı enstrümanları (psikolog, pedagog ve diyetisyen) gibi unsurlardan mahrum oldukları için bu rolü üstlenme durumu ve bu durumun sporcularımızın psikolojik,sosyal ve fiziksel durumunun tespitiyle daha sağlıklı bir eğitim programının daha çok fayda getireceğini düşünüyorum. Şimdi eğitimci ve sporcu kardeşlerimize bu kadar tavsiye yeter. En önemli tavsiyem bu memlekete gerçek manasıyla taşını elinin altına sokmuş ve bir çok projeleri gerçekleştirmiş iktidara ve sporculuğun tozunu ,çamurunu yutarak zirveye gelmiş sayın CUMHURBAŞKANIMIZA; BİR ÜLKENİN TEMELİNİ OLUŞTURAN SPORCULARIMIZ İÇİN HERTÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPAN VE ÇOK ÇALIŞMASINA RAĞMEN HAK ETTİĞİ DESTEĞİ BULAMAYAN SPORCULARIN ANNE VE BABALARI GİBİ OLAN ANTRENÖRLERİMİZE DE ELİNİZİ UZATMANIN ZAMANI GELMİŞTİR.
Bu memleket benim ve ben bu memleketin.
Bu çocuklar memleketin ve çocuklarımız memleket.
Sürçü lisan ettiysek af fola.
Selam ve dua ile.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR