SEÇİM FANATİZMİ ÜZERİNE SPORTİF BİR DOKUNUŞ

Saygı değer dostlar, ülkemizde takım tutar gibi parti tutma psikolojisi insanlarımızı yüksek bir fanatizm duygusu ile karşı karşıya bırakmıştır.
Hani derler ya renklerin kardeşliği, sporun kardeşliği, hatta centilmence bakış ,acaba bu tutum partilerin ve siyasetin kardeşliği olarak da dile getirilebilir mi? Aslında ülkemizde spor kültürüyle siyaset kültürü arasında pek fazla bir fark yoktur,takımların amblem ve renklerine olan bakış siyasi parti amblem ve renkleriyle aynı doğrultudadır. İşin temel ayıraç taşlarından bir tanesi memleket insanımın öyle hassas bir yönü var ki bir anda bakıveriyoruz bir ortak nokta bulup bir şekilde aynı duygu ve kardeşlik çizgisinde birleşivermişler, bu durum spor kültürümüzde sıkça görülmektedir, neden SİYASET sahnesinde de böyle bir birleşme ,ortak nokta ve dostanelik hareketi olmasın.
Milletimizin spor kültür anlayışındaki fanatizim duygusu ne kadar hararetli olsada, çiddi krizler ve kavgalar yaşansada milletimizin etik değerlerinin temel taşlarından olan milliyetçilik duygularının yanında merhamet ve akli selim tutumlarıyla mutlaka ortak bir paydada buluşulmuştur. Mesela ülkemizde içsel olarak ne kadar çekişme olursa olsun MİLLİ MAÇ atmosferine girildiği zaman bütün bu fanatizim duyguları rafa kaldırılıverir,maçlar beraberce izlenilir,hatta ülke takımlarımızın Avrupa veya Dünya arenasındaki uluslararası rekabet ortamında bir bakmışsın omuz omuza takım ve renk gözetmeksizin bir bütün oluvermiş görürüz yüce milletimizi. Bu ortak paydada buluşma ve bu dostluk göstergeleri neden siyaset sahnesinde olmasınki !, olmaması için hiçbir sebep yoktur.
Merhamet duygusunun ve yardım severlik tarafının dünyayla ölüçülemeyecek kadar ileri seviyede olan halkımızın bu konudada mutlaka bir ortak noktada buluşacağından hiçbir şüphem yoktur,sadece ülkemiz içerisinde bu tür dostluk tablolarını istemeyen dış kuvvet UŞAKLARINA kendi içimizde müsade etmemek ve birleştirici tavırlar sergilemek yeterli olacaktır. Halkımızdan istirham ediyorum derbi maçlar öncesi televizyonlarda prim yapmak, gündem oluşturmak ve taraftarları birbirine düşürüp fanatizim tetikçilerine sportif arenada müsaade etmediğimiz gibi ,hangi partiden ,hangi zihniyetten olursak olalım bu tür tavır ve davranışlara prim tanımayalım.
Bu memlekete 1 çivi çakanda ve taş üstüne taş koymayanda milletimizden tepkisini veya duasını almıştır ve alacaktır.
İyilik yap denize at balık bilmese halk ve HALIK bilir.
Selam ve dua ile.
Adem Yıldız

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR