Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Herkes elini taşın altına sokmalı...

Türk seçmeni sürekli olarak kamuoyuna empoze edilen 'tek adam' korkusunan/kaygısından (ki Sayın Erdoğan'ın böyle bir düşüncesinin olduğunu düşünmüyorum bile) rahatsız oldu ve (söylem yerinde ise) demokrasiden yana oy kullandı...
Yani AK Parti'yi, yani Türkiye'nin daha da güçlü olması için gerekli olduğuna inandığı 'başkanlık sistemi' için elinden geleni yapan ve bunu da açık açık dile getirmekten çekinmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı resmen uyardı.
...
Her yandan enjekte edilen korku/kaygı endeksli yönlendirilmeler sonucunda milletin yani seçmenin 'uyarı' yapması, sadece AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a değil...
Genelde icraat değil söylemler özerine siyaseti benimseyen/bu yolda hareket eden MHP, CHP ve diğer partiler de milletten gereken cevabı aldılar.
Basit 'muhalefet' ve tüm yenilgilere rağmen 'koltuğa yapışma siyaseti' milleten 'red' oyu aldı. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bence ciddi bir öz eleştiri yapmalı. AK Parti'ye verilen oylardan %10-15 gibi bir rakamın 'istikrar' için verildiğini düşünsek bile, ciddi bir rakamın da Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye tepki olarak AK Parti ve HDP'ye kaydığını söylemek yanlış olmaz.
Bu iki önemli partinin bence 'lider, kadrolar, programlar, yenilenme, vizyon' gibi konularda yeni bir çalışma yapması; küskünlerle barışması ve toplumun her kesimini kucaklaması artık kaçınılmazdır.
Sadece belirli illerde siyaset yapabilen bir siyasi partinin; Türkiye gibi büyük bir ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasını, kalkınmasını sağlamayı beklemek; çölde kutup ayısı bulmakla aynı şansa sahiptir diyorum.
...
Gelelim seçimin tek galibi; HDP'ye...
Eş Başkan Selahattin Demirtaş'ın seçim sürecindeki 'uzlaşmacı ve yumuşak' siyaseti doğal olarak ciddi bir oy getirdi. Ve HDP Türkiye genelinde; hem de sadece Kürt kökenli vatandaşlardan değil, her kesimden % 13 gibi ciddi bir oy potansiyeli yakaladı. Bu HDP'ye verilen ciddi bir şanstır. Eğer HDP 'Kandil ve Öcalan' güdümünden kurtulup Doğu ve Güneydoğu'nun makus talihini yenmek/değiştirmek için çalışırsa, gelecek için umut vaad edebilir. Yok eğer yine aynı tutum devam ederse; bu kez Kürt vatandaşların da HDP ve benzeri partilere 'kırmızı kart' göstereceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.
Umarız HDP'liler de bu gerçeği görürler...
...
Sonuç itibariyle; Türk seçmen bir tercihte bulundu...
Tüm siyasi partilerin bu 'tercihten' bir ders çıkartmaları ve buna göre geleceklerini yapılandırmaları ve ellerini taşın altına sokmaları ülkemiz açısından/hepimiz açısından çok önemlidir.
Her ne olursa olsun...
Alına bu sonuçların; Türkiye Cumhuriyeti için 'hayırlı' olması tek dileğim...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR