Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Büyük projeleri; büyük düşünenler gerçekleştirir...

İstanbul'un üçüncü boğaz köprüsü olan 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi konuldu. Böylece, İstanbul'un iki yakası üçüncü kez birleşti.
Yani...
'Yapılamaz' denen şey bir kez daha gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun; İstanbul'un trafiğini rahatlatmak adına tüm engellemelere rağmen gerçekleştirdikleri bu muhteşem eser gerçekten bir gurur abidesi oldu.
Yaklaşık 2 yıl 9 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen bu muhteşem eser; yeni havalimanının tamamlanmasıyla birlikte İstanbul'u gerçek anlamda rahatlatacak.
...
'Gurur kaynağı' dememin sebebi...
Bu kadar kısa sürede tamamlanmasındndan daha ziyade; bu işi gerçekleştirenlerin, yani ana yüklenicilerin Türk olması... Hatırlanacağı gibi; daha önce yapılan iki köprünün de ana yüklenicileri yabancılar; taşeronları ise Türkler'di...
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne son tabliyenin yerleştirilmesi töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir gurur tablosu ile karşı karşıya olunduğunu dile getirerek, emeği geçenlere ve bu tür projelere öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türk milleti adına teşekkür etti. Davutoğlu, her taşı Türk milletine emanet olan İstanbul'un 3. köprü ile üzerindeki yüklerden büyük bir kısmını atmış olacağına işaret ederek, şunları söyledi: "Tarihi dokuya ve İstanbul'un merkezi hattına herhangi bir trafik yükü olmadan transit geçecek araçlar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanarak, yollarına devam edecek. Böylece İstanbul yeryüzünün üstünde üç köprü, yerin altında Avrasya, Marmaray tünelleri ile Melen projesini de dahil edersek 6 kez iki kıtayı birleştiren bir şehir olacak. Bu gelecek nesiller açısından önemli bir proje. Ülkemiz için bir iftihar projesi. Çünkü dünyada büyük yatırımlar ekonomik kalkınmanın düşüşe geçmesiyle birlikte dururken, bu yatırmalara ara vermeden istikrar içinde sürdüren tek ülke Türkiye. Bugün Türkiye her açıdan yükselen ekonomisi, şehirlerine kattığı yeni boyutlar ve dünya çapında gerçekleştirdiği projeler ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile dünya gündemine pozitif bir şekilde mührünü bir kez daha vuruyor."
Başbakan Davutoğlu; önlerinde daha çok iş olduğunu da vurgulayarak; yeni projelerle, Cumhuriyet'in 100.yılına gurur ve vakarla yürüyeceklerinin altını çizdi.
...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törende bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın üzerinde önemle durduğu konu; engellemelerin ve engeleme girişimlerinin çokluğu idi. Bakın neler diyor: "Temeli attığımız gün birileri 'Olmaz canım' diyordu. Hele hele Gezi olayları başladığı zaman bu iki tane beton yığınıyla kalır diyorlardı. Bunlar yazıldı, çizildi. Hatta, hatta ta buralara kadar zahmet edip geldiler, denizde gösteriler yaptılar. Onlar onu yaparken biz dedik ki hayır, biz Avrupa ile Asya'yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle birleştireceğiz ve bu bizim dünyaya en önemli mesajımız olacak. İşte hemen sağ tarafımız Karadeniz ve Boğaz'dayız, Marmara'ya açılıyoruz. Böyle bir yerde ancak büyük düşünenler bu tür büyük projeleri gerçekleştirir.''
...
Evet...
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve Başbakan Sayın Davutoğlu'nun da dediği gibi; büyük işler, büyük düşünenlerce gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin; büyük düşünenlere ve büyük işlere ihtiyacı var. Zaman; laf üretmek değil, hizmet üretmek zamanıdır. Zaman; Türkiye'nin ihtiyacı olan sinerjiyi yaratma zamanıdır. Bu nedenle, laf ebeliğinden başka bir şey yapmayanlara sesleniyorum: Ya sizler de gelin elinizi taşın altına koyun, bu millet ve devlet için güzel bir şeyler yapalım... Ya da hiç birşey yapamıyorsanız; gölge etmeyin...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR