TURGAY ŞEREN DEDE NİN FARKI!

saygı değer dostlar,insanları değerlendirirken en iyi ve en kötüyü örnek alarak bir analiz sistemi uygulanır,biz de böyle bir analiz uygulayarak vurgumuzu yapacağız. Bazı insanlar bir ülkeyi yönetirken bazıları bir aileyi bile yönetemiyor,bazı insanlar mazlumlara yardım etmek için dünyaya kafa tutarken, bazıları kendi ülkesindeki zulümlere bile tepki gösteremiyor ,bazı insanlar asır geçse bile hatırlanıyor bazıları gündemden düştüğü anda unutuluveriyor bunun sebebi anlamlı ve kalıcı izler bırakmak ve bırakamamaktan geçmektedir.
Dünyada bir çok örnek model vardır, bu modellerin ön plana çıkma sebepleri toplumlara örnek olma anlamında yetenekleriyle ve icraatlarıyla değil ,toplumsal hassasiyetleriyle çıkmalarıdır.
Ülkemizde ise hangi alanda olursa olsun ya makamındaki gücüyle veya malıyla mülküyle yada yapmış olduğu başarıyı siyasi güçle kullanarak ön plana çıkma bu güçten nemalanmayı tercih etmektedirler.
Aslında bu gücün arkasından toluma yansıtılacak bir alçak gönüllülük ve mütevazılık hatta toplumsal hassasiyet noktalarında memleket sevgisi ,büyüğe ve küçüğe karşı davranış örnekleri hatta doğa sevgisi gibi bir çok konuda faydalı işler yapılabilir. Ülkemizde bir futbolcu jübile yaptıktan sonra yıldız bile olsa kısa sürede unutulmaktadır, nedense bu durum TURGAY ŞEREN DEDE için geçerli değildir,çünkü TURGAY ŞEREN DEDE her şeyiyle toluma örnek olmuş hatta topluma örnek olma adına neredeyse her şeyini feda etmiştir.
Toplumumuz mütevazi ve alçakgönüllülüğüyle tanıdığı TURGAY ŞEREN DEDEYİ günümüzün nesli bile BERLİN PANTERİ olarak anmakta ve bunun ne anlama geldiğini iyi bilmektedirler.
Son dönemlerinde yapılan bir röportajda muhabir kardeşimiz sorduğu bir soruya karşılık şu cevabı alır!
-Şu anda dinleniyorsunuz yalnızsınız ,sizi ziyarete geliyorlar mı?sorusuna;
-Gelenler var ,gelenlerden ALLAH razı olsun,gelemeyenlerinde biliyorum ki yoğuluklarından dolayı gelemiyordur,gelselerde gelmeselerde HAKLARIMI HERKEZE HELAL EDİYORUM şeklinde verdiği cevap karşısında muhabir şaşkına döner.
Buradan ülkemizin örnek olacak yeteneklerine sesleniyorum ,birkaç yılda unutulmak istemiyorsanız örnek alacağınız kişi ve davranışta burada,ya birkaç yılda unutuluverirsiniz yada bir ömür hatta asırlarca insanlara örnek olur hatırlanırsınız. Yazımın sonunda sevgili büyüğümüz RABBİNE KAVUŞUNCA kişisel sayfamda ŞÖYLE BİR MESAJA TANIK OLUDUM VE BU MESAJI YAZAN 2004 DOĞUMLU BİR KALECİ! (-FUTBOL OYUNUNDA GÖNÜL VEREREK YAPMAK İSTEDİĞİM ,BAŞARILI OLMAYI ÇOK ARZULADIĞIM''KALECİLİK'' MEVKİİNİN TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK TEMSİLCİLERİNDEN ÜLKE FUTBOL TARİHİMİZİN '' BERLİN PANTERİ'' BEYEFENDİ İNSAN,ÖRNEK SPORCU TARAFLI TARAFSIZ HERKESİN SEVGİ VE SAYGISINI KAZANMIŞ,BABAMIN DEYİMİYLE ( BÜYÜK KALECİ ) SÖZÜNÜN GERÇEK TANIMI 'TURGAY ŞEREN ' DEDEMİ KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİM ! KENDİSİNE ALLAH (C.C) RAHMET,KEDERLİ AİLESİNE VE TÜRK FUTBOL CAMİASINA BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM. '' İZİNDEYİZ TURGAY DEDE !!! '' )
Umarım yeni nesil yıldızlardan böyle kalıcı örnekler yetişir,umarım böyle kaliteli bir örneği daha nesiller boyu örnek alan gençlerimiz daima olur.
SENİ RAHMETLE ANIYORUZ TURGAY ŞEREN DEDE !
Selam ve dua ile.


 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR