Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Gurur Tablomuz Türk Havacılığı

Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) yılın ilk raporunu açıkladı ve ortaya çıkan tabloyla gerçekten gurur duydum. Türk Sivil Havacılığın'ın büyük bir sıçrayış yaşadığı son dönemde Atatürk Havalimanı'nın Avrupa'nın en çok büyüyen havalimanı ünvanını alması Türkiye için çokbüyük bir başarı ve onur kaynağıdır.

Böyle başarılara imzalar atan Atatürk Havalimanı'nın bayrağı yeni havalimanına teslim edecek olması hem üzücü, hem de sevindirici... İstanbul'un en merkezi alanına sıkışıp kalan ve genişletilmesi maalesef mümkün olmayan Atatürk Havalimanı yerini dev proje olan İstanbul Yeni Havalimanı'na bırakacak.

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Sevgili Funda Ocak, ACI Europe'nın yaptığı açıklamayı twitter hesabından duyurdu. Sosyal medyayı etkin şekilde kullanan Funda Ocak göreve geldiği günden beri başarılı işlere imza atıyor.

 

Funda Ocak, Avrupa yolcu trafiğine katkı sağlayan ilk 5 havalimanının toplam payının yüzde 9,3 olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu performansa en çok katkı sağlayan yüzde 30,3 artış ile Atatürk Havalimanı oldu. 'Yılda 25 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verilen havalimanları' sıralamasında Ocak ayında Atatürk Havalimanı, yolcusunu bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 30,3 artırarak Avrupa'nın en çok büyüyen havalimanı oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı yüzde 25,3 artışla ikinci olurken, Lizbon Havalimanı yüzde 15,2 artışla üçüncü, Antalya Havalimanı yüzde 14,3 artışla dördüncü sırada yer aldı.

 

Türkiye'deki Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Antalya Havalimanı'nın Avrupa Havalimanları Konseyi'nin raporuna göre üst sıralarda yer alması havacılık sektörünün dünyanın merkezi haline gelmeye başladığının göstergesidir diye düşünüyorum. Bu bağlamda Türkiye'deki havalimanlarımızın başarılarının devamını diliyorum.

 

Bir diğer konuya gelecek olursak, İstanbul Yeni Havalimanı açılışının ardından Atatürk Havalimanı'nın kapanması sebebiyle havalimanı işletmecisi TAV alternatif yollar bulmaya başladı.

TAV Havalimanları geçtiğimiz günlerde IC İçtaş'ın işletmeciliğini yaptığı ve Türkiye'nin en büyük havalimanları arasında yer alan Antalya Havalimanı'nın hisselerini satın aldı. Böylece Antalya Havalimanı işletmesini 2024 yılına kadar TAV Havalimanları gerçekleştirecek. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve yönetimini tebrik ediyorum ve hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR