Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Isparta kazasının ardından

Sivil Havacılık Genel Müdürü kazanın ardından bir açıklamayaparak bunun pilotaj hatasından kaynaklandığını söyledi. Ama uçağın hiçolmaması gereken yerde nasıl olup da bulunduğu hakkında bilgi veremedi.

Uçağın kara kutularının her ikisi de bozuk çıktı.

Uçağın sahibi olan şirket kısa süre sonra adını değiştirdi.

Uçağı işleten şirketin sivil havacılık genel müdürünün otelfaturalarını ödediği ve aralarında etik olmayan bir birliktelik olduğunayönelik iddialar medyada yer aldı.

Uçağı işleten şirketin tüm yolcu yakınlarına hemen 25'er bindolar ödediği açıklandı. Ancak yolcu yakınları bu parayı alabilmek için kendilerindenibraname, yani şirketi akladıklarına dair imza alınmak istendiğini söyledi. Böyleceparanın herkese verilmediği ortaya çıktı.

Uçağın kara kutularının neden ve nasıl bozuk olduğuaçıklanamadı.

Aradan geçen süreye rağmen kazayla ilgili resmi soruşturmaraporu yayınlanamadı.

Uçağın enkazını kaldıran şirketin bazı sağlam durumdagördüğü parçaları ileride satmak için sakladığı iddia edildi.

Bunu iddia eden diğer şirketin sahibinin de enkazda bulduğubilmem kaç milyar lirayı jandarmaya teslim etmediği öne sürüldü.

Uçağı işleten şirketle etik olmayan ilişkide bulunduğu önesürülen sivil havacılık genel müdürü parçaları sakladığı iddia edilen şirketideğil, bu parçaları alıp İstanbul'a getiren diğer şirketin sahibi hakkındakurallara uymadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Uçakta bilim adamları bulunduğu ve bir sabotaj-suikastikilisiyle karşı karşıya olunduğu iddia edildi.

Uçağın sahibi şirket adını değiştirdi.

Bir başka şirketin sahibi sivil havacılık genel müdürününkendisinden rüşvet istediğini ve bir internet sitesine 50 bin dolarlık reklam vermeyezorlandığını öne sürdü.

Kazada düşen uçağı işleten şirketin bu alakasız denizciliksitesinde reklamlarının bulunduğu ortaya çıktı.

Otel faturaları ve hatta içtiği soda bile kazada düşen uçağıişleten şirketin sahibi tarafından ödendiği iddia edilen sivil havacılık genelmüdürü bu iddiayı yalanladı.

Uçağı işleten ve faturaları ödediği iddia edilen şirketinsahibi bir faturayı medyaya verdi. Bu faturanın yurt dışına götürülen sivilhavacılık genel müdürünün otel faturası olduğu anlaşıldı.

Ama bu faturada bir tek soda yoktu.

Düşen uçağı işleten şirketin sahibi, "Sadece 6 liralıksodayı biz ısmarlamışız. 6 liraya sivil havacılık genel müdürü satın alınırmı?" diye açıklama yaptı.

Kazada hayatını kaybedenlerin eşyaları kazazede yakınlarınaancak 100 gün sonra verilebildi.

Kazazede yakınları bu durumu Adalet Bakanına mektuplaşikayet ederek soruşturmanın hızlandırılmasını istedi. Adalet Bakanı da "Olur"dedi.

Bu arada adı geçen sivil havacılık genel müdürününCumhurbaşkanı'nın isteğiyle göreve geldiği öne sürüldü. Yine Cumhurbaşkanı'nınşifahi oluruyla görevden alınacağı ve parti içerisinde ikilik olmaması içinUlaştırma Bakanı'nın bu kişiyi görevden almadığı, el çektirmediği, soruşturmayaptırmadığı iddia edildi.

Adı geçen sivil havacılık genel müdürünün bir başkagörevdeyken hakkında benzer davalar açıldığı ve halen yargılanmakta olduğu önesürüldü.

Sivil havacılık genel müdürü de kendisi hakkında buiddialarda bulunan şirketin sahibini mahkemeye verdiğini söyledi. Aynı gün derüşvet aldığını iddia eden bu şirkete denetçilerini gönderdi. Ama bu aradakazada düşen uçağın şirketinin nasıl denetlendiğine yönelik bir açıklamayapılmadı.

Sivil havacılık genel müdürünün rüşvet aldığını söyleyenşirkete yaşlı pilot çalıştırdığı ve farklı uçak yağlarını bir arada tuttuğugerekçesiyle uçuş izni verilmediği öne sürüldü. Ama bu arada kara kutularıçalışmayan şirkete nasıl uçuş izni verildiği açıklanmadı.

Böyle şeyler oldu yani son birkaç haftada.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Twitter'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete