Sinpaş'ın gözü Kazakistan, Romanya ve Bulgaristan'da
Bu haber 86826 defa okundu.
12 Haziran 2007 Salı, 00:00
Sinpaş Grubu yöneticileri, dün bir basın toplantısı düzenleyerek halka açılacak Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hakkında bilgi verdi.
Burada konuşan Sinpaş GYO Başkanı Avni Çelik, 33 yıl önce hem Türkiye hem dünyada lider olmak için yola çıktıklarını belirterek, yaptıkları her çalışmasının bu hedefi yönelik olduğunu açıkladı. Halka açılmaya da bu kapsamda değerlendiren Çelik, burada gelecek kaynağın tümüyle yeni projelerde kullanılacağını söyledi. Yurtdışında da projeler peşinde olduklarını söyleyen Çelik, "Kazakistan, Bulgaristan ve Romanya'yı yakından takip ediyoruz, fırsatları değerlendireceğiz" dedi.
İLGİ YÜKSEK OLDU
Toplantıda verilen bilgiye göre sermaye artırımı yöntemiyle halka açılacak Sinpaş GYO için 14-15 Haziran'da, 6.85-8.40 YTL aralığında talep toplanacak. Şirketin bugün 70 milyon YTL olan sermayesi 137 milyon YTL'ye çıkacak. Halka açıklık oranı ise yüzde 49 olacak. Şirketin halka arza hazırlayan kurumlardan HSBC Yatırım'ın Murahhas Azası Dr. Ahmet Erelçin, sorular üzerine ekonominin bugün daha güçlü olduğunu, seçime rağmen iyi bir talep beklediklerini, yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarda bunu yakından gözlediklerini vurguladı. Toplantıda, ayrıca Sinpaş GYO'nun içinde yer alan; Küçükçekmece arsasında imar planının tamam olduğu ve bu yıl inşaata başlanacağı, Ümraniye - Çakmak'ta ise arazi geliştirmenin sürdüğünü, inşaat için 2008'in hedeflendiği açıklandı.