Makro ekonomi alanında elde edilen iyileşmelere işaret ederek, Türkiye'nin AB'ye üyeliğine ilişkin "Türkiye, Avrupa'da ekonomik büyüme açısından viagra etkisi yaratabilir" görüşünü dile getiren Türk-Kanada İş Konseyi Başkanı Yılmaz Argüden, şunu söyledi:
"Türkiye'nin üyeliği AB'nin dünyadaki prestijine katkıda bulunacak." Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) 5. Dünya Odalar Kongresi öncesinde dün düzenlediği "Fırsatlar Ülkesi Türkiye" konferansına katılan Argüden, Türkiye'nin AB'ye üye olması halinde AB ülkelerine Türkiye'den göç yaşanacağı şeklinde bir düşünce olduğunu belirterek, "Göç deniyor ama tersi olacak. Avrupa'daki emekli nüfusun çoğu yerleşmek için Türkiye'yi seçiyor. Gelecekte Türkiye, Avrupa'nın Florida'sı olacak" dedi.
3 HİNTLİ FİRMA
Konuşmasında Türkiye'yi bir "cevher ve hazine"ye benzeten Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz da, "Birlikte çalışırsak o taşı mükemmelleştirebiliriz" dedi. Korkmaz, bir katılımcının sorusu üzerine, Hindistan'dan üç büyük şirketin Türkiye'de yatırım yapmak istediğini ve bununla ilgili olarak bir heyetle Hindistan'a gidecekleri, açıklamasını yaptı. KAYSO Başkanı Boydak ise oda olarak yatırımcılara arazi konusunda büyük kolaylıklar sağladıklarını belirterek şu mesajı verdi: "Eğer Türkiye pazarında başarılı olmak, ilk üçe girmek istiyorsanız sadece Batı bölgesinde üretim yapmakla bunu elde edemezsiniz."
İŞGÜCÜ İYİ
P&G'nin Türkiye pazarına 20 yıl önce girdiğini belirten Saffet Karpat da, "Eğer yatırım yaparsanız burada çok iyi bir insan kaynağını da bulacaksınız ve bunun geri dönüşünü de alacaksınız"dedi.