Orta ve dar gelirliye yaptığı evlerin yanı sıra, hayata geçirdiği lüks konut projeleriyle de adından söz ettiler KİPTAŞ, ABD'li ortağıyla ünlüleri evlendirecek. ABD'li bir firmayla lüks bir konut projesi inşaa edeceklerini söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, projenin bir dönüşüm projesi olduğunu, eski binaları yıkıp yerine yenilerini inşaa edeceklerini söyledi. ABD'li firmayla ön anlaşmayı yaptıklarını, Ağustos ayında da mükavele yapacaklarını belirten Yıldırım şöyle devam etti: "Şu an için bu firmanın ismini söyleyemiyoruz ama önümüzdeki ay projenin tüm detaylarını açıklayacağız. Proje İstanbul'da gerçekleşecek. Bu evlerle hedef kitlemiz üst gelir gurubu. ABD'li ortağımızla ünlüleri evlendireceğiz."

YABANCI ORTAKLIKLAR YOLDA

Suriye'de de kavşak inşaatı gerçekleştireceklerini hatırlatan Yıldırım, önümüzdeki dönemde yeni yabancı ortaklıklara da imza atabileceklerini söyledi. Uzun soluklu bir proje için Dubaililerle de görüştüklerini kaydeden Yıldırım, Senpetersburg'da da bir sanayi tesisi inşaası gerçekleştireceklerini, şu an projenin mükavele safhasında olduğunu belirtti. Konjektürün yabancı ortaklarla işbirliği gerektirdiğini ifade eden Yıldırım, KİPTAŞ'ın vizyonunda ise bir değişiklik olmayacağını, yine sosyal projelerinin devam edeceğini bildirdi.

EVLERİMİZ KAPIŞ KAPIŞ SATILIYOR

Seçim nedeniyle piyasada bir durgunluk yaşandığını ama KİPTAŞ'ın konutlarına çok yoğun talep geldiğini vurgulayan Yıldırım, "Biz de hiç bir durgunluk yok. Son olarak Arnavutköy ve Esenyurt'ta toplam bin 500 konutu satışa sunduk. Bin 500 konuta toplam 9 bin müracaat geldi. Bizim evlerimiz kapış kapış satılıyor" dedi. Seçimlerden önce Maltepe'de orta gelir grubuna yönelik konutlarını piyasaya çıkaracaklarını belirten Yıldırım, toplamda 6 bin 500 konuttan oluşan projenin, ilk etapta 800-900 konutunu satışa sunacaklarını belirtti.

Özlem KAMER / İSTANBUL