Merkez Bankası verilerine göre, karşılıksız çek sayısı geçen yılın aynı ayında 82 bin 6 seviyesinde bulunuyordu.

Haziran ayında karşılıksız çek sayısında bir önceki aya göre yüzde 7.5 düşüş yaşandı. Mayıs'ta karşılıksız çek sayısı 123 bin 576 seviyesindeydi.

Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan birikimli karşılıksız çek sayısı ise aynı dönemde geçen yılla karşılaştırıldığında yüzde 493 bin 272 adetten 650 bin 78 adete yükseldi.

Bu arada mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre Merkez Bankası tarafından duyurulan yasaklanan çek sayısı, Haziran'da 6 bin 694'ten 7 bin 271'e çıktı. Bu kapsamda Merkez Bankası'nca duyurulan yasaklanan birikimli çek sayısı ise aynı dönemde 35 bin 715'den 36 bin 93'e yükseldi.

Ayrıca bankalarca Merkez Bankası'na yapılan bildirimlere göre Merkez Bankası'nca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı, 61 bin 464'den 75 bin 923'e geldi. Duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra birikimli ödenmiş çek sayısı da 329 bin 300'den 420 bin 938'e çıktı.