Show TV'de yayınlanan ve üniversite mezunu güzellerle genç erkeklerin yarıştığı " Güzel ve Dahi" programı, sonunda RTÜK'lük oldu. Irak'ın başkentine 'Lübnan' yanıtı veren cahil üniversiteli kızların daha sonra erkek yarışmacıların masalarında dans etmeleri, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu kızdırdı. Bakan Çubukçu, " isminden, duyurularına ve formatının detaylarına kadar cinsiyet ayrımcılığının en kaba halinin tezahürü olarak ekranlarda yer aldığını" belirttiği program için RTÜK'e başvurarak yayından kaldırılmasını istedi.
'GÜZEL VE APTAL KADIN' HORTLADI
Çubukçu RTÜK Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, " Söz konusu yarışma programı, kadınların medyadaki olumsuz ve küçük düşürücü imajlarının temsilinin bir örneği konumundadır" dedi. " Güzel ve aptal kadın" klişesinin söz konusu program aracılığıyla yeniden üretildiğini kaydeden Çubukçu, şöyle devam etti: " Güzel ve aptal kadın klişesi, medya tarafından bu program aracılığıyla yeniden üretilmekte, zeki olmak erkeklere, güzel ve akılsız olmak kadınlara atfedilmekte, bu iki nitelik birbirinin karşıtı olarak temsil edilmektedir."
'KADIN AŞAĞILANIYOR'
Kadını ikinci sınıf olarak gören, aşağılayan değer yargıları üzerine temellenen cinsiyet ayrımcılığının, kadınların pek çok haklardan yararlanmalarını önlediğini belirten Çubukçu, medyanın bu konuda çok önemli bir rol oynadığını ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, " Tüm bunlardan dolayı bu programın yayından kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.







