PİYASALAR GÜÇLENDİ
AK Parti'nin tek parti olarak yeniden iş başına gelme ihtimali kuvvetlendikçe piyasaların daha güçlendiğini, borsanın yükseldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı seçiminde Anayasa Mahkemesi kararının durumu oldukça zorlaştırdığını vurgulayan Babacan, ''Azınlıkta bulunan bir partinin çoğunluğa dayatmalarda bulunması doğru bir yaklaşım değil. Üçte iki oturumda bulunma mecburiyeti, Kopenhag siyasi kriterlerine de uygun değil. Azınlığın çoğunluğa tahakkümü hiçbir demokraside yoktur'' dedi.
HALK SEÇECEK
Ekonominin bundan sonraki seyrinin en önemli belirleyicisinin 'demokrasinin işlemesi, demokratik takvimlerin çalışması olduğunu' vurgulayan Bakan Ali Babacan, şöyle devam etti: ''Biz zaten Anayasa değişikliği yaptık. Referandumla oylanacak ve zaten ona göre cumhurbaşkanını halk seçecek. Bu konunun nihai gideceği nokta odur. Referandumda da ne çıkacağı belli. Bu konuyu referanduma götürmek, bu işi geciktirmek, Türkiye'nin yaşadığı bu sıkıntıları uzatmadan başka bir şey değildir."
KORKACAK DURUM YOK
Olayların hukuk ve demokrasi çerçevesinde seyrettikten sonra ekonomiden hiç korkacak bir şeyin olmadığını vurgulayan Babacan, "Çünkü ekonomi hukuk ve demokrasi zeminine oturuyor. Bu bina ne kadar sağlam olursa olsun Demokrasi-hukuk zemininde gevşeme çürüme başlarsa o binayı ayakta tutmak zordur'' diye konuştu.





