Sezer, Cumhurbaşkanı adayının toplumun büyük kesiminin kabul edebileceği birisi olması gerektiğini belirterek, siyaseti normalleştirecek bir aday üzerinde uzlaşılması taleplerini sürdüreceklerini, Gül'ün adaylığının toplumu gerdiğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gecesi yaptığı konuşmada, uzlaşıdan söz ettiğini anımsatan Sezer, ''Başbakanın, o uzlaşı sözüne uymasını istiyoruz. Uzlaşı, 'benim getirdiğim kişide uzlaşın' demek değildir'' diye konuştu.
CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP'lilerin, CHP'den ne zaman ayrılacakları sorusu üzerine Sezer, milletvekillerinin henüz yemin etmediğini belirterek, ''Yemin edince milletvekili sayılıyorlar, biliyorsunuz. Onu bekliyoruz. Yeminden sonra olabilir. Onu henüz aramızda konuşmadık. Orada bir sorun yok'' dedi.
DSP, Gül'ün Adaylığını Desteklemeyecek
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Adaylığını Desteklemeyeceklerini Bildirdi.





