Bakanlık yetkilileri, şu ana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden resmi bir başvuru gelmediğini, geldiği zaman hemen değerlendirmeye alacaklarını bildirdiler. Yetkililer, bu konunun mevzuat boyutu olduğu kadar insani boyutu olduğunu da dile getirerek tüm önerilerin dikkate alınacağını bildirdiler.
Okulların geç açılmasının MEB tasarrufunda olmasına karşın Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin de bilgilendirilmesi gerektiğini belirten MEB yetkilileri, kapsamlı bir değerlendirme ve çözümün sağlanabilmesi için İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı ile belediyelerin ortak hareket edilmesi gerektiğini kaydettiler.
EĞİTİMCİLER TEPKİLİ
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan da yazılı açıklamasında, Gökçek'in Ankara'da okulların geç açılması önerisine karşı çıktı. Okulların geç açılmasının, kapanış tarihinin Temmuz ayına sarkmasına neden olacağını belirterek, " 60 kişilik sınıflarda klima mı vardır ki bu dönemde eğitim öğretim yapılacaktır" dedi.
Özcan yazılı açıklamasında Gökçek'in önerilerini eleştirerek, " tüm okulları, hastaneleri, kamudaki işyerlerini kısacası Ankara'yı, suyu olan yerlere taşıyalım. Susuzluk tehlikesi ortadan kalkınca, küresel ısınma sona erince yeniden Ankara'ya taşınırız. Böylece Ankara Büyükşehir Belediyesi ve yöneticileri sıkıntıya girmemiş olur" dedi.
" Okullar geç açılmasın, su depoları yapılsın"
Eğitim-sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in su sıkıntısı nedeniyle Ankara'da okulların açılışının bir ay ertelenerek 15 Ekim'de açılması önerisine tepki gösterdi.
Dinçer, eğitim öğretim takviminin engellenmeden okulların su sorunun çözülmesini istedi.
Gökçek'in, Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacağı öneriyi değerlendiren Dinçer, dünyada yaşanan kuraklık uzun süreden beri gündemde olmasına karşın Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara için hiçbir önlem almadığını savundu.
Dinçer, yaşanan susuzluk sorunu nedeniyle okulların 15 Ekim'de açılması önerisine sıcak bakmadıklarını kaydederek şöyle konuştu:
"Yağmurun yağmasını Allah'a havale ederek susuzluk sorununun çözülmeyeceği ortada. Okulların açılmasına daha 1.5 ay var. Okulların ve öğrencilerin su sorunu bu süre içinde depo yapmak gibi önlemlerle çözülebilir. Eğitim öğretim takviminin aksamasını doğru bulmuyoruz."
Eğitimcilerden Klima İsyanı
Milli Eğitim Bakanlığı, Su Kesintileri Nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Gündeme Getirdiği Okulların Bir Ay Geç Açılması" Önerisini Değerlendireceklerini Ancak Son Kararın Bakanlar Kurulu'na Bırakılacağını Söylediler.







