CHP Parti Meclisi 22 Temmuz'un ardından yarın ilk kez toplanarak seçim sonuçlarını masaya yatıracak. Gündemde olğanüstü kurultay bulunuyor.
CHP yönetimi, seçim sonuçlarını kurultaydan sonra en yetkili organ olan Parti Meclisi'nde tartışacak. Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında yarın yapılacak toplantıda, olağanüstü kurultay ve seçimlerde istenilen başarının elde edilememesinin nedenleri değerlendirilecek. Toplantıda Baykal'ın, önceki açıklamalarının aksine, "olağanüstü kurultay" çağrısı yapabileceği konuşulurken, bu konudaki inisiyatifin tamamen Deniz Baykal'da olduğu ifade ediliyor. Geçen hafta toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında istifasını sunan üyelerin durumu da PM toplantısında ele alınacak. Baykal, MYK üyelerinin istifalarını kabul etmemiş, konuyu PM'de değerlendireceğini açıklamıştı.
HESAPLAŞMA
Parti Meclisi'nde tartışılacak konular arasında CHP'nin, merkez sağa açılım projesi de bulunuyor. Toplantıda Meclis üyelerinin Parti Yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunacakları da bildiriliyor. Özellikle son dönemde su yüzüne çıkan Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in ekipleri arasındaki tartışmanın PM toplantısında da yaşanması bekleniyor.