QVT'nin ortaklarından ve İcra Kurulu Başkanı Angelo Moskov, sözkonusu gelirin Galatasaray'ın halka açık olmayan şirketi Galatasaray Futbol A.Ş'ye aktarıldığını iddia ederek, " Şirketin halka açılma prospektüsünde de, Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili düzenlemelerinde de bu tür gelirlerin aksi çok açık şekilde belirtilmemişse hisseleri borsada işlem gören şirketlere aktarılacağı belirtilmiştir. Ancak, Galatasary Futbol Kulübü'nün bugünkü yönetimi kárlı ve halka açık bir şirketin hakkı olan geliri, halka açık olmayan bir şirkete aktarmaktadır. Biz Galatasary Sportif'in yüzde 20 ortağı olarak bu konuda gerekli delilleri topladıktan sonra durumun düzeltilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuracağız" dedi.
SORUNLAR ÇÖZÜLEBİLİR: Gelişmekte olan ülkelerdeki yatırımlarında bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını belirten Moscov, Galatasaray'daki sorunların yönetimle karşılıklı görüşmenin zorluğuna rağmen çözülebilir olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Galatasaray Sportif'deki yatırımımız tüm sıkıntılara rağmen bizim için en büyük hayalkırıklığı değil. Başka ülkelerde daha büyük sıkıntılarla karşılaştık. Örneğin Romanya'nın ikinci büyük sigorta şirketine ortak olduk ve ardından da şirketin içinin boşaltılmakta olduğunu gördük. Karşılıklı görüşmelerle sorunu çözemeyince delillerimizle birlikte mahkemeye başvurduk ve kazandık. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen Galatasaray yönetimiyle sorunlarımızı çözebiliriz. Bu bir prensip melesi ve biz QVT olarak prensiplerimize bağlıyız."
GALATASARAY ZARARDA: Moskov, Galatasaray yönetiminin büyük miktarda zararda olan Galatasary Futbol A.Ş'yi fonlamak için Galatasaray Sportif'in kaynaklarına başvurduğunu vurguladı. Moskov, Galatasaray Futbol A.Ş'nin finansman ihtiyacını karşılamak için Galatasaray Sportif'ten yüzde 20 faizle kredi kullandığını dile getirerek, " 2004 yılında Galatasaray Sportif'e borcu 14 milyon YTL iken, 2006 yılında 90 milyon YTL'ye çıkmış. Yakın bir gelecekte bu borcun ödenmesi mümkün değil. Galatasaray Sportif verdiği borç nedeniyle 2002'den buyana her yıl daha az temettü verir hale gelmiş" dedi.
Federasyon, Digiturk lehine yasa çiğnedi
TELEVİZYONDA Süper Lig maçlarının yayın hakkının 2004'te düzenlenen bir ihaleyle Digitürk'e verildiğini hatırlatan Angelo Moskov, " Federasyon 2008 yılının 31 Mayıs'ında bitecek sözleşmenin ardından kurallara göre yeni bir ihale yapmalıydı. Ancak sözleşme bitmeden keyfi bir kararla süreyi 2 yıl daha eski fiyatlarla uzattı. Bunu yaparken de hiçbir kulübün görüşünü almadı" dedi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu keyfi davranışıyla yasaları çiğnediğini ifade eden Moskov şunları söyledi: " Kulüpler bu nedenle büyük miktarda gelir kaybı yaşacak. Çünkü Türkiye 2004 yılında, 2001 yılında yaşadığı en büyük ekonomik krizin yaralarını sarıyordu. Fiyatlar düşüktü. Şimdi ekonomi düzeldi, fiyatlar yükseldi. Düzenlenecek bir ihaleyle kulüplerin yayın gelirlerini yüzde 50, belki de yüzde 100 artırmak mümkün."
Galatasaray 10 Milyon Doları Bizden Kaçırdı
Qvt, Galatasaray'ın 10 Milyon Doları, Hisseleri İMKB'de İşlem Gören Şirketi Galatasaray Sportif A.ş.'nin Bilançosunda Göstermediği İddilarıyla İlgili Olarak Araştırma Başlattıklarını Söyledi.





