VitrA'dan yapılan yazılı açıklamada, firmanın klozetler için geliştirdiği ve kullanıcının ihtiyacı kadar suyla yıkama yapan sistem sayesinde su israfının önlendiği, tüm rezervuarlara uygulanabilen yeni sistemle, isteğe göre 3 veya 6 litre suyla yıkama yapılmasının sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:"Ülkemizde halen kullanılan klozetlerin büyük çoğunluğu 9 litre suyla yıkama yaparken, VitrA'nın yeni geliştirdiği sistem tüm hanelerde kullanıldığında, yılda yaklaşık 562 milyon ton su tasarrufu sağlanabiliyor. Bu miktarın, İstanbul'un 9 aylık su tüketiminden daha fazla olduğu bildiriliyor.

Hesaplamalara temel teşkil eden bilgiler 4 kişilik bir ailenin günlük klozet kullanımının 20 olduğu; günde 10 kez 6 litre, 10 kez 3 litre ile yıkama yapıldığı varsayılmıştır. TÜİK'in 2004 verilerine göre, Türkiye genelinde 17 milyon 97 bin hane bulunuyor. İstanbul'un günlük su tüketimi 2 milyon tonu aşıyor."