Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, dün Ankara'da basın mensuplarıyla biraraya geldi ve sorular üzerine dikkat çekici açıklamalar yaptı.
THY'de sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde greve gidilmesi halinde hem Türkiye'nin hem THY'nin bundan büyük zarar göreceğini belirten Yılmaz, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu konuda bir talimatı ya da bir talebinin olup olmadığı konusundaki soruyu yanıtlarken, konunun Ulaştırma Bakanlığı'nın yanı sıra Maliye Bakanlığı'nı da ilgilendirdiğini belirtti. Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın uzlaşmadan yana olduğunu ve geçmişteki toplu iş sözleşmelerinde de "Cimri olmayın, hakkını verin" dediğini kaydetti. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, THY'deki süreçte de iki tarafın uzlaşmayla yaklaşmasını istediğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan THY yönetimine, 'makul, verebileceğinizin en yükseğini verin, çalışanın hakkını verin, kimseyi mağdur etmeyin, güçsüzlere destek verin' diyor."
ÖZEL HAVAYOLLARI
Greve gidilmesi halinde ise sektörde bir boşluk oluşacağını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Bu boşluğu Atlasjet, Pegasus ve Onur havayolları ile daha birkaç tane özel havayolu doldurur diye düşünüyorum. Bu boşluğu doldurduktan sonra THY'nin kaybettiklerini tekrar telafi etmesi pek mümkün değildir.