Endeks ilk seansı yüzde 0.5 artışla 51 bin 576 puandan noktalark

Piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren İş Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdür Yardımcısı Orhan Veli Canlı, piyasaların özellikle dolar/yen paritesine göre yön bulduğunu ve bundan sonra da yurtdışı piyasaların yakından izleneceğini belirtti.

Alternatif Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar ise ana yükseliş trendinin bozulmadığını ve düşüşlerin alım fırsatı olduğunu kaydetti.

Yapı Kredi Yatırım analisti Hüseyin Taş, borsada 50 bin 500, dolarda ise 1.32'nin kritik seviyeler olduğuna dikkat çekti ve yatırımcılara temkinli olmalarını tavsiye etti.

HSBC Yatırım raporunda ise küresel satış baskısının giderildiğini söylemek için henüz çok erken olduğu belirtilirken, " orta ve uzun vadeli olumlu görüşümüzü koruyoruz" ifadesi kullanıldı.

en, dolar ise yüzde düşüşle 0.4 düşüşle 1.2865'e indi.