Moda dünyasının tanınmış ismi Uğurkan Erez, Kırklareli'ne bağlı Vize'de, annesi Adalet Erez'in adının verildiği ilköğretim okulunun açılışı için ünlü modacıları bir araya getirerek bir ilke imza attı. Vize Tarih ve Kültür Festivali bünyesinde gerçekleştirilen dev moda gösterisinde Dilek Hanif, Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi, Vural Gökçaylı, Faruk Saraç gibi 11 tanınmış modacının koleksiyonlarını 30 kişilik ünlü manken kadrosu tanıttı. Armağan Çağlayan ve Deniz Akkaya'nın sunuculuk yaptığı gecede acı, tatlı birçok olay yaşandı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Uğurkan Erez, hayatının en önemli günlerinden birini yaşadığını söyledi. Ann e s i n i 10 ay önce kaybeden ünlü modacı, " Annem ve babam 25 sene Vize'ye emek vermişler. Annem emek verdiği bu okulu restore ettirmek istediğimi biliyordu. Bana sözvermişti bu yıl burayı birlikte açacaktık. Şimdi en mutlu olduğum şey annemin adıyla okul yapmak. Önceden 150 kişinin okuyabildiği bu okulda şimdi 400 kişi okuyacak" diyerek gözyaşlarını zor tuttu.
İPEKÇİ'DEN EVLİLİK İTİRAFI
Podyumda 60'ıncı doğum gününü kutlayan Cemil İpekçi için büyük bir sürpriz hazırlandı. Yıllar önce aşık olduğu Melike Demirağ'ı sahnede gören İpekçi'nin ağzı açık kaldı. Arkadaş şarkısı çalınırken Demirağ'ı ellerinden tutan ve yanaklarından öpen İpekçi, " Melikeyi 15 yaşından beri tanırım ve ona aşıktım. Hayatta bazı şeyler değişmeseydi belki de şimdi evliydik, benimkisi gerçek bir aşktı" itirafında bulundu. Ünlü modacı aynı zamanda bir süredir küs olduğu ve o gece orada olan meslektaşı Cengiz Abazoğlu'nu affettiğini söyledi.
HAYVAN POLEMİĞİ
Armağan Çağlayan ve Deniz Akkaya'nın girdiği polemik herkesi şaşırttı. Yerde gördüğü böceği ezmeye çalışan Çağlayan'a 'Hayvan düşmanı' diyen Akkaya, " Senin düşmanın mıyım yani" yanıtı aldı. Şok olan ünlü manken, " Türkiye'de bu kadar hakaret edip saygısız davranıp para kazanan bir sen varsın herhalde" dedi.
GÖNÜL BORCU
Defileye modacı olarak katılanlardan Siren Ertan da " Uğurkan bu işe başladığımdan beri her an yanımdaydı, ben de ona gönül borcumu ödemek için buradayım" dedi. Ertan hastalığının seyriyle ilgiliyse " İyileştim, kemoterapilerim bitti, kendime iyi bakmam gereken bir dönem geçireceğim" diye konuştu. DİLEK ABLA Gecede görev alan manken Tuğba Özay sevinçliydi. Özay, " Bu sabah bir gazimizin iki hayalini gerçekleştirdim. Biri Boğaz'da yemek yemekmiş, diğeri de Tuğba Özay'la tanışmakmış' dedi.
ANLAMLI ŞARKI
Türk popunun unutulmaz sesi Yeliz ve genç şarkıcı Burcu Güneş'in sahne aldığı gecede ikili, Adalet Erez'in şiirlerinden bestelenen iki eseri yorumladı. Uğurkan Erez, duygulu anlar yaşadı.
Batuhan ÖZKARDEŞLER







