İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen ve İzmir'de bir kişinin yaptığı başvuruyu da içeren " suç işlemek amacıyla örgüt oluşturmak ve örgüte üye olmak" gibi suçlamalara ilişkin Yaşar Öz ile birlikte gözaltına alınan kişiler ile Beşiktaş'ta bir alışveriş merkezindeki silahlı kavga ve yaralama olayıyla ilgili gözaltına alınan 20 kişinin şubedeki işlemleri tamamlandı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan ve aralarında manken Tuğba Özay'ın da bulunduğu kişiler, şubeden çıkartılarak bir polis midibüsüne bindirildi. Bazı kadınların da aralarında bulunduğu şüpheliler, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.
Sevk işlemi sırasında manken Tuğba Özay'ın başka bir şüpheli kadına kelepçelendiği gözlendi.
Bu arada adliyeye ulaştırılan şüphelilerden biri, " Türkiye'de kumarhaneleri serbest bırakacaklar. Biz köfteye acı kattık" dedi.
" Susurluk Davası" hükümlülerinden Yaşar Öz'ün yakalandığı çete iddiasına ilişkin operasyon kapsamında dün mahkemeye sevk edilen 10 kişiden Yaşar Öz, avukat Sevilay Demirsu, eski Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf İlhan, Yalçın Keleş, İshak Oktay, Abdülcabbar Kibaroğlu, Orhan Dursun ve Erhan Deli tutuklanmıştı. Diğer 2 kişi ise serbest bırakılmıştı.