Günlük hammadde işleme kapasitesi 7 bin 500 kilogram olan ve 25 kişinin istihdam edileceği Karpipe PVC Plastik Boru fabrikanın açılışı önceki gün yapıldı. Açılışa Şırnak Valisi Selahattin Aparı, eski Şırnak Valisi yeni Aydın Valisi Mustafa Malay, Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, Silopi Kaymakam Vekili Savaş Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TARİHİ BİR GÜN

Şırnak Valisi Aparı, Şırnak'ta tarihi bir günün yaşandığını söyledi. Aparı, " Şırnak tarihinde bir ilke imza atılıyor. İlk defa yerli bir müteşebbisimiz, değerli Şırnaklı iş adamımız Beşir Tatar, Şırnak'a ilk sanayi tesisini kazandırdı. Şırnak'ta daha önceleri bir takım tesisler açılmış ise de bu gün hizmete giren bu tesis ilk yerli müteşebbisimizin yatırımı olarak gerçekten çok önemli" dedi.

TERÖR OLAYI AZALACAK

Fabrika sahibi Beşir Tatar ise sanayinin il için ne kadar önem taşıdığını ve bunu ancak Şırnaklılar'ın anlayacağını belirterek, " Çünkü burada en çok acı çeken ve bedel ödeyen onlardır. İşsizlik azaldıkça terör de azalacak, Doğu ve Güneydoğu'daki insanlar teröre geçit vermeyecekler" diye konuştu.

ÇİMENTO SIRADA

Bu arada, Şırnak'a yeni yatırımlar için de çalışmalar yapıldığı belirtildi. Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Kasım Kadırhan'ın verdiği bilgiye göre, Şırnaklı Acar Grup, bölgeye çimento fabrikası kurmak için kolları sıvadı. Kadırhan, " Acar Grup yetkileri, fabrikanın kurulacağı arazi konusunda araştırmalarını sürdürüyor" diye konuştu.