Ordunun CHP'yle anılmasını istemiyorlar" dedi. Radikal'den Neşe Düzel'in sorularını yanıtlayan Demir, askerin Genelkurmay'ın Gül ile sorunu bulunmadığını, türbanla ilgili rahatsızlığı bulunduğunu belirtti. Askerin AK Parti ile bir problemi bulunmadığını söyleyen Demir'in görüşleri şöyle:

TOPLUMU OKUYAMADI

"22 Temmuz seçim sonuçları asker için sürpriz olmadı. Onların yaptığı ankette de AKP'nin oyu yüzde 40 ve üzerinde çıkıyordu. Ama en çok toplumu okuyamayan CHP'ye kızdılar. CHP'yle adlarının fazla anılmasından da çok rahatsızlar. CHP'yle bire bir eşleştirilmek istemiyorlar. Son dönemde Deniz Baykal askerin sözcüsüymüş gibi bir hava var. Genelkurmay bundan çok rahatsız. Ayrıca bir de emekli paşalarla anılmaktan da aşırı rahatsızlar."

GÜL ORDU İLE ANLAŞTI

Başbakan Erdoğan'la Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın Dolmabahçe'deki zirvesinin merak edildiğini söyleyen Demir'e göre, Gül ile asker arasında da gizli zirveler gerçekleşti. Demir şunları söyledi: " Gül beş senedir başbakanlık ve dışişleri bakanlığı yaptı. Orduyla inanılmaz ilişkileri vardı. Oturup konuştular ve bazı krizler olsa da, beraber yaşayabilme üzerinde anlaştılar. Yaşar Paşa devletin işlerinin yürümesi için Gül'le rutin trafiğini sürdürecek ama bazı davetlere de gitmeyecek, türbanla ilgili duruşunu sergileyecek."