" Çeteler ciddi vurgun yedi. Çeteler, bürokrasi, asker, meclis, polis, siyasetin içine sızmış. Yargı içine s....mış (hemen sızmış diye düzeltti). Bunların nerelerde neler yaptıkları ortaya çıkarıldı. Bu konularla ilgili yargı süreci başladı. Eğer biz yere sağlam basarsak, bu çetelerden, mafyalardan ülkemizi temizleriz." Başbakan Erdoğan önceki gece Kanal D'deki progranda, 'ılımlı İslam' yakıştırmalarının çok çirkin olduğunu belirtti ve " Bu bir defa dinimize saygısızlıktır, hakarettir. İslam'ın ılımlısı ılımsızı falan olmaz, İslam İslam'dır o kadar" dedi.
Kanal D'de önceki akşam yayınlanan Arena programında Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Üç başbakan yardımcılığının koordinatör özelliği olacak. Bunlardan bir tanesi bakanlıklar arası koordinasyonu sağlayacak. Bir tanesi ekonomiden sorumlu koordinatör bakan olacak. Bir diğeri de hükümet-parlamento ilişkilerini koordine edecek.(Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yeni kabinede yer alıp almayacağına yönelik soru üzerine) O sürpriz olarak kalsın, şimdi açıklamayalım. Kabinenin 3'te 1'i değişebilir. Bu 7-9 olur.





