Eskişehir'in Günyüzü ilçesine gelen Bakan Unakıtan, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Unakıtan, PETKİM ihalesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın araştırma çalışmalarını yaptığını ifade ederek, " Daha komisyon kararını vermedi. Komisyon, o araştırmaları neticesinde nasıl karar verecekse, ona göre de hareket edilecek. Hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Yakında da sonuçlar alınır. O zaman da kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bir gazetecinin yeni vergilerin gündeme gelip gelmeyeceği hususundaki sorusu üzerine ise, " Türkiye'yi yeni vergiler beklemiyor. Türkiye'nin gündemi, vergi artırmak değil" ifadesini kullandı.
Daha sonra BBP'li Günyüzü Belediye Başkanı Kadir Kılınçal'ı ziyaret eden Bakan Unakıtan, ardından belediye düğün salonunda muhtarlarla toplantı yaptı.