Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Portekiz'in Record Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Porto'ya Siyah-Beyazlı kulüpten korkmaması tavsiyesinde bulundu. Beşiktaş'ın kalburüstü futbolcularının Ricardinho ve Cisse olduğuna dikkat çeken Brezilyalı çalıştırıcı, İnönü Stadı'nın atmosferinin muhteşem olduğunu ancak Portekiz ekibinin bu atmosferden çekinmesine gerek olmadığını söyledi. Fenerbahçe teknik direktörü, UEFA'nın Elit Antrenörler Forumu'nda Beşiktaş'ın rakiplerinden Porto'nun teknik direktörü Jesualdo Ferreira ve Marsilya'yı çalıştıran Alberto Emon ile de bir araya geldi.

PORTO FAVORİ

Forumda Portekizce bilmeyen antrenörlere İngilizce'den tercüme yapan Zico, Portekizliler'in Beşiktaş ile ilgili sorularını da cevapladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü, Porto'nun Beşiktaş'tan daha yüksek bir statüde olduğunu belirterek, "Porto'nun tarihi var ve favori" dedi. Beşiktaş'ın röntgenini çekmek için erken olduğunu da söyleyen Zico, "Çok hareketli bir takım. Antrenörünü değiştirdi ve oyun sistemini de değiştiriyor" dedi. Beşiktaş'ın kadrosundaki futbolcular içinde sadece Ricardinho ve Cisse'nin vasatın üzerinde isimler olduğunu anlatan Zico, Portekizlilerin İstanbul'daki cehenneme benzeyen ortamın maça nasıl yansıyacağını sorması üzerine de "Korkacak bir şey yok. Harika bir atmosfer var ama Porto'ya zorluk çıkarmaz" diye yorum yaptı.

FORUMA KİMLER KATILDI

Nyon'dakİ toplantıya Zico ile birlikte Jose Mourinho (Chelsea), Valery Gazzaev (CSKA Moskova), Gheorghe Hagi (Steaua Bükreş), Ottmar Hittzfeld (Bayern Münih), Gerard Houllier (kulüpsüz), Panagiotis Lemonis (Olympiacos), Roberto Mancini (Inter), Alain Perrin (Lyon), Claude Puel (Lille), Juande Ramos (Sevilla), Thomas Schaaf (Werder Bremen), Walter Smith (Glasgow Rangers) ve Arsene Wenger (Arsenal) de katılmıştı.

Akşam