Eski dünya ağırsiklet boks şampiyonlarından Ukraynalı Vitali Klitschko'nun Avusturya'daki bir klinikte belinden ameliyat olduğu açıklandı. 22 Eylül tarihinde Birleşik Amerikalı boksör Jameel McCline'la karşılaşacak olan Klitschko'nun ciddi bir operasyon geçirdiği ve ameliyatının birkaç saat sürdüğü ifade edilirken detaylara ilişkin ise herhangi bir bilgi verilmedi. Klitschko'nun Avusturya'nın Kitzbuhel bölgesinde yaptığı antrenman çalışmalarında ciddi şekilde sakatlandığı bildiriliyor.
36 yaşındaki Klitschko, yıllar önce yine bel kemiğinden ciddi bir sakatlık geçirmişti. Ukraynalı boksörün yine aynı sakatlığının nüksedip nüksetmediği konusu ise henüz doğrulanmadı. Bu arada, Klitschko'nun McCline'la yapacağı karşılaşma ise belirsiz bir duruma sürüklendi. Karşılaşmanın iptal edilip edilmeyeceği konusunda da henüz net bir açıklama yapılmadı ancak konuyla ilgili olarak resmi bir açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.
2004 ve 2005 yıllarında WBC ağırsiklet dünya boks şampiyonluklarına uzanan Klitschko, iki yıl önce dizinde yaşadığı ciddi bir sakatlıktan sonra boksu bırakma kararı almıştı. Ancak kardeşi Vladimir'in 2006 yılında IBF şampiyonu olmasından sonra Vitali de 2007 yılı Ocak ayında boksa dönme kararı almıştı.