Hisarcıklıoğlu, TOBB ile UNDP'nin birlikte yürüttüğü, 'BM Bin Yıl Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesi Projesi'nin tanıtımı için düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Hisarcıklıoğlu, bugün açıklanan ikinci çeyrek ve 6 aylık büyüme rakamlarını nasıl yorumladığının sorulması üzerine, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana her çeyrekte büyüdüğünü söyledi. Hisarcıklıoğlu, mikro ekonomik yapısal reformların hayata geçirilmesinin zamanının geldiğini savunarak, kendilerinin son 2 yıldır
üzerinde durdukları konunun bu olduğunu vurguladı. Önümüzdeki dönemlerde de sürdürülebilir büyümenin devamı için bu reformların yapılmasının şart olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, " Yüzde 5'lik büyüme hedefliyoruz. Nüfus, iş gücü, göç dikkate alındığında Türkiye, her yıl minimum yüzde 7.5 büyüyor olmalıdır" şeklinde konuştu.
Bu yılın ikinci çeyreğinde tarım sektöründe yüzde 1.1 gerileme görüldüğü hatırlatılarak, bu konudaki yorumunun sorulması üzerine Hisarcıklıoğlu, tarımdaki daralmada kuraklığın büyük etkisinin olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, " Türkiye'nin cari açığını çözmezsek büyük bir problemle devam ederiz. Bir çıkış politikası olarak, sanayi stratejisine ihtiyaç var. Sanayi ara malı ithal eden ülke konumundan çıkmak istiyoruz. Bunun için de sanayi stratejisine ihtiyaç var" dedi.
HİSARCIKLIOĞLU, BÜYÜME HIZI RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ
ANKARA (İHA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin her yıl yüzde 7.5 oranında büyümesi gerektiğini belirterek, "Sanayi ara malı ithal eden ülke konumundan çıkmak istiyoruz. Bunun için de sanayi stratejisine ihtiyaç var" dedi.





