Aygaz'ın üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kirkit, "Biz dünyanın önde gelen BP, Shell gibi enerji şirketlerinin sürekli tedarikçisi olmak istiyoruz. Şimdi Almanya'ya 5 kiloluk tüp ihracatına başlıyoruz. İlk parti 2 bin 500 adet olacak ve milyon adetlere ulaşmasını planlıyoruz" dedi.

BP İLE GÖRÜŞÜYORUZ

İngiltere ve Fransa'da 12 kilogramlık tüp satışı için de BP ile görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Kirkit, bunun yanı sıra Avrupa'nın ikinci büyük LPG dağıtım grubu SHV'nin tüp ihalesine katılarak yılda 200 bin adet tüp satmayı hedeflediklerini kaydetti. Aygaz Gaz Aletleri Üretim Tesisi olarak satış cirosunun yüzde 70'ini ihracattan elde ettiklerini belirten Kirkit, "Bu yıl 2 milyon 700 bin adet tüp üreteceğiz. 1962'den beri toplam 50 milyon adet tüp ürettik. 2006'da 15 milyon dolar olan ihracatımızı 18 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz"

SEVİYE GÖSTERGELİ TÜP

Kirkit, yeni ürün olarak bu yıl tüpteki gazın azaldığını gösteren regülatör ve seviye göstergeli emniyet süpablı forklift tüpünü piyasaya sürdüklerini söyledi. Göstergeli regülatör 19 YTL'den satışa sunulacak. Aygaz'ın Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Yarımca Dolum Tesisi Yöneticisi Rauf Akbaba da, "Türkiye pazarında 3,6 milyon ton olan yıllık LPG hareketi, Aygaz'ın ana ikmal merkezi konumundaki Yarımca Dolum Tesisi'nde 1 milyon ton olarak gerçekleşmekte" diye konuştu.

Gülendam POLAT / YARIMCA