BAKANLAR KATILDI
İftara Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Sait Yazıcıoğlu, Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de katıldı. İftara katılanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya, Reha Denemeç, Fatma Şahin, Şükrü Ayalan, Egemen Bağış, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da bulundu. Bardakoğlu cübbesiyle geldi.
Yemeği düzenleyen milletvekilleri Reha Çamuroğlu ve İbrahim Yiğit, iftarın yapılacağı salonun girişinde davetlileri karşıladı. Çamuroğlu'nun Alevi inancı gereği sakal traşı olmadığı gözlendi. İftarın yapılacağı salona Hz. Ali ve Atatürk posterlerinin yanı sıra Türk bayrağı asıldı, Türkçe ilahiler çalındı. Bilkent Otel'deki iftar için yoğun güvenlik önlemleri alınırken gazetecilerle Başbakanlık korumaları arasında gerginlik yaşandı. Davetlilere mönü olarak iftariyelik tabak, mercimekli çorba, peynirli su böreği, sebze türlü, pilav, hoşaf ve dondurmalı kazandibi sunuldu.
ERDOĞAN'A ÖZEL MÖNÜ
Masalarda Alevi inancı gereği su ve bıçak bulundurulmadı, ancak isteyen davetlilere su ikram edildi. Erdoğan'a salata tarzı özel bir diyet mönüsü de sunuldu.





