Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2007 yılında 23 milyon 340 bin turisti ağırladığını ve 20 milyar dolara yakın turizm geliri elde ettiğini belirterek, böylelikle dünyanın en çok turist alan 10 ülkesi arasına girdiğini kaydetti.
HEDEF 50 MİLYON TURİST
Bu başarının turizmcileri rehavete sürüklememesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, " 2004 yılında turizm hedeflerimizi açıkladığımız toplantıda 20 milyon turist, 18 milyar dolar turizm geliri hedeflemiştik. Bu başarıdan dolayı turizmcilerimize ve özellikle TÜROFED üyelerine teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu yılki hedefimiz 50 milyon turist" diye konuştu. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen turizmcilerin önüne birçok engel çıkarıldığına dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi:
ÇEKİLEN ÇİLELERİN FARKINDAYIZ
" Bir girişimci otel yapacak, hemen başlıyorlar engeller çıkmaya. Ve bu engeller çirkin engeller, edebe adaba sığmayan ahlak dışı engeller. Bunlarla hep birlikte mücadele etmek gerekiyor. Artık girişimci bakıyor ki olmuyor, bize haber vermeden kendisi farklı yollardan dolanmaya çalışıyor. Çekilen çilelerin farkındayız. Bütün bunlara rağmen bizim bu mücadeleyi hep beraber vermemiz lazım ve bu ahlakdışı gelişmelere ve onların aktörlerine karşı da bu savaşı kazanmamız lazım.
Merhum İnönü'nün bir sözü vardı, 'Dürüstler de cesur olmalı...' diye. Ben de aynı şeyi söylüyorum, en az onlar kadar bizler de cesur olacağız. Cesur olacağız ki bu savaşı kazanalım." " Biz gökkubbede hoş bir sada bırakmak istiyoruz. O da nedir? Yol açan bir iktidar olmak istiyoruz, yol kapatan bir iktidar olmak istemiyoruz" diyen Erdoğan, kış aylarında atıl durumda kalan turizm tesislerinin yenilenerek 12 ay işler duruma getirilmesi gerektiğini söyledi.
TÜRKİYE, AK PARTİ SAYESİNDE ŞAHLANDI
Başbakan Edoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Dilek Sabancı Spor Kompleksi'nde gerçekleşen partisinin Antalya Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, kendisini sloganlarla karşılayan gençlere, kırmızı karanfiller atarak sevgi gösterisine yanıt verdi.
Başbakan, gençlere yönelik yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istikrar ve güven içinde çetin dağları aşarak bu günlere gelmesinde en büyük payın gençlere ait olduğunu belirterek, " Karamsarlığa teslim olmadığınız ve aydınlığın yolunu açtığınız için hepinize teşekkür ediyorum.
Hamdolsun 3 Kasım önemli bir milat oldu. AK Parti olarak biz ilk dönümümüzde kötü günlerin izlerini gidermek için ekonomiden siyasete eğitimden kültüre her alanda köklü ve önemli değişikliklere imza attık" dedi. Hükümet icraatını anlatarak, söz verdiklerinde bunu yerine getirdiklerini dile getiren Erdoğan,Türkiye'de artık onarım sürecinin bittiğini, artık şahlanma zamanının başladığını vurguladı. AK Parti ile başlayan yeni dönemde gençlerin önünü açtıklarını belirten Erdoğan, "Sevgiyi büyütün, umudu büyütün, kardeşliği büyütün. Ümitsiz değilsiniz, ümit sizsiniz" dedi.





