PARTİLER MEZARLIĞI OLDUK
Kaplan, savunmayı ve savunmanın alındı belgesini basın mensuplarına gösterdi. ''Türkiye artık 21. yüzyılda partiler mezarlığına dönüşen bir ülke olmaktan ve bu ayıptan kurtulmak zorundadır'' diyen Kaplan, ''12 Eylül müdahalesiyle başta Atatürk'ün kurduğu parti olmak üzere bütün siyasi partilerin kapatıldığını, arkasından bugüne kadar 28 siyasi parti hakkında kapatma kararı verildiğini'' ifade etti. Kaplan, iddianamede bir tek şiddet eyleminden sorumlu tutulmadıklarını belirterek, " Türkiye bir an önce siyasi partiler mezarlığı olmaktan çıkarılmalıdır" dedi.
BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ
DTP'nin ön savunmasına vermesinin ardından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Bu görüş, DTP'ye gönderilecek. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, DTP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.
Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı DTP ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek. Raporun, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Başkan Haşim Kılıç bir toplantı günü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.





