Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları toplantısında konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satışbaşları:

- Hep söylüyorum, bu kez de altını çizerek söyleyeceğim bizim bu millete hizmetten başka bir gayemiz yok. Bizler kalıcı değiliz vatan kalıcıdır. Nice insanlar geldi geçti. Kiminin adı var, kiminin yok.. Hepimiz aynı gökkubbe altındayız. Bizim gökkubemiz Türkiye'dir.

- Bizim talebimiz zulum olmaz. Bizim talemizi şifa dağıtmak olur, çünkü biz şifayız. Biz kavga için gelmedik. biz sevgi için geldik. Bizim partimiz bu. Bizi anlamayanlar olabilir. Ben zaman zaman seyrediyorum. Diyorlar ki Başbakan öfke dağıtıyor. Ama şunu bilmeliler ki Başbakan'ın öfkesi bile adalet içindir. Biz adelek isteyene öfke göstermiyoruz. İmtiyaz isteyenlere öfke dağıtıyoruz: Bizim imtiyazımız millete.

- Türkiye'nin ihracatını yüklü meblağlara çıkaranların hangi hakla bunun üstüne 71 milyar dolar koyan AK Parti'ye çatabilirler. Merkez bankasının kasasını birileri boşaltı biz dolduruyoruz. Burada mı hata yaptık. 5 senede yapılamayanı başardık.

- Uzağa gitmeyelim. Enflasyon canavarı yüzde 30'du şimdi tek haneli rakamlarda. Ben size şunu söylemiştim. Bizim iktidarımızda aynı para ile eskisinden daha az ekmek, daha az süt. daha az gıda malzemesi alabiliyorsanız bize oy vermeyin demiştim. Bugün dünden daha iyi, yarın daha da iyi olacak.

- Hiç kimse Türkiye'nin istikamesitini milletin istediği yönden çevrimemeyecektir. Biz buna inanıyoruz. Huzur ve istikrar ortamını kıskananlar var. Diyorlar ki milletin birbirine sevgisi kalmadı, birbirine şüphe ile bakıyor. Siz sokaklarda görüyorsunuz. Var mı böyle bir şey, var mı böyle bir şey. Yok. Bunlar niye böyle söylüyor biliyor musunuz? Çünkü halkın arasına çıkmıyorlar. Fildişi kulelerden gördüklerini sandıklarını halka mal ediyorlar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'de ayrımcılığı yapanın 'Baykal zihniyeti' olduğu görüşünü ifade ederek, ''Niye bu kapıları, bariyerleri birilerinin yüzüne kapamak? Neden? Buna kimsenin hakkı yok. Bunu aştığımız gün çok şeyler başarırız'' dedi.

Kamil Ocak Spor Salonu'nda, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları 2. Olağan Kongresinde konuşan Erdoğan, AK Parti iktidarının icraatını anlattı.

İktidara geldiklerinde 3 haneli olan enflasyonu, tek hanelere çektiklerini anlatan Erdoğan, özellikle mutfaktaki enflasyonu kadınların iyi bildiğini söyledi. İlk günkü aşk ve heyecanla, hizmete devam ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, Gaziantep'e yapılan yatırımlardan da bahsetti.

Hizmet kadrosu olduklarını belirten Erdoğan, bugüne kadar olmayan, verilmeyen hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

''AK Parti, tek parti'' sloganlarına ''Sağ olun'' diye karşılık veren Erdoğan, bardağın boş tarafına değil, dolu tarafına bakılması gerektiğini, artık bardakta boş yerlerin azaldığını kaydetti.

Bütün bu hizmetlerin bu aşk, sevda ile devam ederken, bu sorumluluğun gereğini en iyi şekilde yapabilmek için geceli, gündüzlü çalışmaya devam ederken, bu yolda aşk ve şevkle devam edeceklerini anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Çünkü bu bir ülke davasıdır. Bir memleket davasıdır, bir millet davasıdır. Bu sebeple karşılaştığımız zorluklardan yılmaya, yorulmaya, gittiğimiz yoldan dönmeye hakkımız yok. Bize düşen sorumluluk, şüphesiz ki, hukuka ve adalete saygımızın gereği olarak meşru zeminde her türlü zorluğu, her türlü engeli aşmak için mücadele etmektir. Adı gibi ak, pak bir yolun yolcusuyuz.

Her gece başımızı yastığa koyduğumuzda muhasebemizi yaparak bu millet davasına en ufak bir gölge düşürmeden hizmet etmenin hassasiyeti ile buralara geldik. Gözümüzü, gelecek hedeflerimizden ayırmadan, hukuka, demokrasiye gölge düşürmeden, kulağımızı milletin sesinden ayırmadan, 22 Temmuz öncesinde söylediğimiz gibi, 'durmak yok, yola devam...'

Hiç kimse ama hiç kimse Türkiye'nin istikametini, millet iradesinin gösterdiği yönden çeviremeyecektir. Buna da biz böyle inanıyoruz.''

''KISKANANLAR VAR''

Türkiye'nin geçen 5 yıllık süreçte AK Parti hükümetleriyle, değeri artan, daha iyi anlaşılacak yarınlarda önemli kazanımlara ulaştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, bunlardan en önemlisi, topluma, ekonomiye, hayata egemen olan huzur ve istikrar ortamı olduğunu kaydetti.

''Bu huzur ve istikrar ortamını kıskananlar, hazmedemeyenler de bulunduğunu'' anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Bugünlerde televizyonlara çıkıp konuşanların hep söylediği şu; diyorlar ki, efendim milletin birbirine güveni kalmadı. Siz caddelerdesiniz. Var mı böyle bir şey? Bunlar niye böyle bir şey söylüyorlar biliyor musunuz? Çünkü halkın arasına girdikleri yok. Fildişi kulelerden, kendi aralarındaki özel sohbetleri TV ekranlarından millete taşımak istiyorlar.

Milletin, böyle birbirine şüphe ile bakmak, ayrımcı nazarlarla bakmak gibi bir derdi yok. Millet bir huzur, bir istikrar bulmuş ama bu zenginliği gölgelemek, kirletmek isteyenler var. Düşünün, kişi başına milli gelirin 2.500 dolar olduğu, çocuğunun eline okuyacak bir kitap veremeyen, hastane istediğinde bulamayan, kuyruklarda aylarca bekleyen, ilacını alamayan insanların olduğu zaman, birbirimize böyle baktığımız zaman olmayacak, bunlar giderildiğine olacak. İnsaf, böyle bir şeyi kimsenin söylemeye hakkı yok.

Beş yıl içinde bizler milletimizle beraber bir duygu birliği tesis ettik. Bu duygu birliği içinde, el birliği içinde, işbirliği içinde çalışarak çok önemli hedeflerimize tek tek ulaştık. Türkiye, ağır bir ekonomik ve siyasi krizin ortasından, uçurumun eşiğinden koparak sürekli büyüyen, dengelerini yeniden kuran, üreten, kazanan, geleceğe de umutla bakan bir ülke haline geldi. Dünyayı şaşırtan bu hızlı gelişmenin mimarı, bu iki kelimedir; huzur ve istikrar.''

''BOŞUNA UĞRAŞMAYIN''

Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerin ilk günden beri Türkiye'nin sürekli bir büyüme ivmesi yakaladığını ifade ederek, şu anda bunları görmemezlikten gelenlerin bulunduğunu söyledi. Erdoğan, ''Niye görmemezlikten geliyorlar? Sebebi basit. Acaba şimdi bir süreç başladı, bu süreçte biz, halkı AK Parti'nin karşısına nasıl çıkarırız? Boşuna uğraşmayın...'' diye konuştu.

Göreve geldiklerinde yüzde 60 olan devletin borçlanma oranının, yüzde 16 civarına geldiğini ifade eden Erdoğan, iktidar olduklarında yüzde 78 oranında borç stoku bulunduğunu, rakamın bugün yüzde 40'ın altına indiğini söyledi.

''Artık borç dağlarının yavaş yavaş eridiğini'' dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Fakat sıkılmadan, insafsızca diyorlar ki, 'Türkiye çok borçlandı.' Rakamın büyüklüğüne bakma, Türkiye'nin milli gelirine bak. Göreve geldiğimizde 181 milyar dolar olan milli gelirin, şimdi 489 milyar dolar olduğunu niye söylemiyorsunuz?'' diye sordu.

''Eski mantıkla hareket edilseydi, Türkiye'nin bugünkü borcunun 400 milyar dolar olacağını, ancak borcun 200 milyar dolar civarında olduğunu'' kaydeden Erdoğan, ''Bunlar bu hesabı yapamazlar. Niye? Mantıkları ona çalışmıyor. Mantıkları sadece iftira at, tutmazsa iz kalır. Tutmayacak da... Niye? Piyasalar her şeyi söylüyor zaten. Çarşı, pazar her şeyi söylüyor zaten. Gerek yok...'' diye konuştu.

''AK Parti hükümetlerinin, Cumhuriyet tarihinde nasip olacak bir atılımın içinde olduklarını'' anlatan Erdoğan, artık batıda ne varsa doğuda, kuzeyde ne varsa güneyde de onun olacağını söyledi.

''SIKINTILAR YAŞANMASIN''

''Artık sıkıntıların yaşanmaması için gayretin içinde olduklarını'' belirten Erdoğan, Türkiye'yi gelecek nesillerin gurur duyacağı bir hale getirmek için çabaladıklarını bildirdi.

Attıkları adımları bilerek, dikkatle attıklarını; bin düşünüp bir adım attıklarını belirten Başbakan Erdoğan, okula devam edemeyen kızların eğitim için yapılan kampanyaları anlattı.

Kadın ve erkeklerin hayatın her alanında eşit olacağını belirten Erdoğan, kadınlara verdikleri önemi dile getirdi. ''Kadın'', ''erkek'' demeden Türkiye'yi ileri seviyelere taşımak için mücadele vereceklerini belirten Başbakan Erdoğan, herkese düşen roller bulunduğunu, sorumlulukların bilinciyle ülkeye, millete hizmet edeceklerini kaydetti.

Gaziantep'in her gelişinde daha farklı gördüğü anlatan Başbakan Erdoğan, dönemlerinde, 3 bin 644 derslik yapıldığını bildirdi.

''BUNLARI NEREDEN BİLİYORDUN''

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bakınız, şu anda, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinde bu adımları başarı ile yürüten bir siyasi iktidarı, bir siyasi partiyi eleştirirken acaba bu eleştirileri yapanlar acaba bu atılan adımları görüyorlar mı?

Şimdi sayın Baykal diyor ki, 'ülke çok kötü bir yere doğru gidiyor'. Sayın Baykal, sen zaten bu ülkede sürekli bir niyet okuyuculuğu yaptın. Sürekli olarak bunu yaptın. Bunu 22 Temmuz öncesinde de yaptın. Başörtüsü gündeme geldi, dedin ki 'ülke geleceği itibariyle kötüye gidiyor.' Sen bunları nereden biliyordun? Nereden biliyordun? Acaba nerelerle ne şekilde paslaşıyordun? Enteresan olan bu.

Biz ne diyorduk? Biz diyorduk ki, 'bu ülkede, benim ülkemde, bizim vatanımda, başörtülüsü, başı açığı ele ele yürüdükleri gün büyük Türkiye'dir, güçlü Türkiye'dir, huzurlu Türkiye'dir, istikrarlı Türkiye'dir'.

Ayrımcılığı yapan kim? Ayrımcılığı yapan Baykal zihniyeti. Ayrımcılığı yapan bunlar. Ama bizde ayrımcılık yok. Benim indimde, partimin zihniyetinde başı açık kardeşim de başı örtülü kardeşim de hepsi bir, aynı mesafedeyiz, ele ele olacağız, omuz omuza olacağız ve büyük Türkiye'yi birlikte kuracağız. 7'den 70'e...

Hani biz yaratılanı yaratandan ötürü sevmiyor muyduk? Yaratılanı yaratandan ötürü sevdiğimize göre, niye bu farklı bakış, niye bu ayrımcı bakış? Niye bu kapıları, bariyerleri birilerinin yüzene kapamak? Neden? Buna kimsenin hakkı yok. Bunu aştığımız gün çok şeyler başarırız.

Birileri yaparsa doğru, aynı şeyi bir başkası yaparsa yanlış. Olmaz.

Sayın Baykal, yeri geliyor, bakıyorsun, ayetler gayet güzel okuyor. Maşallah... Bazen bakıyorsun, İmamı Azam, İmamı Ebu Yusuf, bunları da aşıyor, geçiyor. Onlardan da güzel fetvalar filan bunları da söylüyor. Bu meşru, serbest... Ona herhangi bir şey yok, serbest.

Sağ olsun, Nevşehir'deki Hacı Bektaş kutlamalarındaki mesajlar gayet güzel, Mevlana, Şeb-i Aruz törenlerindeki kutlamalardaki konuşmalar nefis. Ama herhangi bir şey yok. Tayyip Erdoğan, şöyle semtinden bir geçiverse kıyametler kopuyor. Söylemek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?''

GAP

Konuşmasında Güneydoğu Anadolu Projesi'ne (GAP) de değinen Erdoğan, Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan GAP'ı 12-15 trilyon liralık harcama ile 5 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Gelecek yıl yerel seçimlerin yapılacağını anımsatan Başbakan Erdoğan, özellikle kadınlardan yoğun bir çalışma içine girmelerini istedi.

NOTLAR

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Başbakan Erdoğan, havanın sıcak olması nedeniyle, salondakilerden izin isteyerek, ceketini çıkardı.

Kongreye, eşi Emine Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ile bölge milletvekilleri eşlik etti.

Yerel televizyon kanallarının konuşmayı canlı verdiği kongrede, salondaki, ''yasaklar devleti değil, hukuk devleti olmak istiyoruz'', ''bir neslin kaderini, bir evvel ki nesiller tayin eder'', ''zafere ulaşmak, engelleri aşmakla mümkündür'' yazılı pankartlar da dikkati çekti.