Enerji tüketimi oranının Avrupa'da yıllık ortalama yüzde 1,5 artarken, Türkiye'de yıllık yüzde 8,5 arttığını ve Türkiye'de 2020 yılına kadar yaklaşık 130 milyar dolarlık enerji yatırımına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Güler, Türkiye'de baraj, türbin yapımı, maden arama, santral yapımı, jeotermal, hidrojen, yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufu konusundaki yatırımlarda Alman şirketlerini görmek istediklerini bildirdi.
- ÖZELLEŞTİRME BAŞLIYOR-Türkiye'nin rüzgar enerjisi potansiyeli bakımından dünyanın önemli ülkeleri arasında olduğunu belirten Güler, rüzgar türbini ve rüzgar enerjisinin elektrik üretimi konusunda Alman şirketleriyle birlikte çalışabileceklerini bildirdi. Enerji verimliliği sağlayacak cihazların üretilmesi konusunda da önemli bir piyasa olduğuna işaret eden Enerji Bakanı, sadece 70-80 bin civarında verimli ampule ihtiyaç olduğunu, bu işin de Alman şirketleriyle birlikte yapılabileceğini söyledi.
Kamunun elinde olan elektrik dağıtımı özel sektöre vermeyi hedeflediklerini ve bazı elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesi konusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının tüm hazırlıkları tamamladığını ve 1-2 hafta içinde ihaleye çıkılacağını belirten Güler, söz konusu ihalede Alman şirketlerini de görmek istediklerini bildirdi.





