Heyette CHP Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen ve Mesut Değer de bulunuyor. Şanlıurfa ve Diyarbakır'da temaslarda bulunan heyet değerlendirmelerini Baykal'a iletecek.
Çiftçi Kurultayı
İlk temasını Şanlıurfa'ya gerçekleştirecek olan Baykal, burada Çiftçi Kurultayı'na katılacak. Kurultayda öncelikle bölgede üretim yapan çiftçiler konuşacak, ardından uzmanlar değerlendirmelerini yapacak. Baykal'ın kurultayda yapacağı konuşmada "Çiftçinin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası'na olan borçlarının ertelenmesi, kuraklık zararının tazmin edilmesi, mazottan ÖTV'nin kaldırılması" gibi konulara değineceği belirtiliyor. Baykal'ın, kuraklıktan etkilenen tarım arazilerini gezeceği de öğrenildi. Baykal ve beraberindeki heyetin ikinci durağı ise Diyarbakır olacak.
Merkez Yönetim Kurulu toplantısını bu ilde yaparak, bölge halkına mesaj vereceği belirtilen Baykal'ın, kentte sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya geleceği belirtildi. Baykal'ın özellikle kentin sokaklarında halkla bir araya geleceği ve vatandaşların sorunlarını bizzat dinleyeceği ifade ediliyor.







