TIR'a yükler, sahile götürürüz
Türkiye'nin pek çok yerinde mevsimsel su sıkıntıları yaşandığına işaret eden Özkan, şunları söyledi: " Modüler, taşınabilir su arıtma tesislerimizi su sıkıntısı çeken il ve ilçelerimize getirebiliriz. TIR'a yüklenebilen bu istasyonlarla sahil şeridinde deniz suyunu arıtabiliriz. Su sıkıntısı olan yerlerde su santralleri kurulması için pek çok yatırımcı, inşaat şirketi bizimle görüşüyor. Ancak ilk birkaç yıl teknolojiyi anlatmakla geçiriyoruz. Bu aşamadan sonra hızla projeler gündeme gelecektir."
Eko sertifikalı ürün 62'yi buldu
Özkan, " Son 3 yıldır çevre faaliyet raporu açıklıyoruz. Grup içinde enerji verimliği için uygulamalar yaparken müşterilerimize de yenilikçi teknolojileri sunuyoruz. 2010 yılında bu konudaki Ar-Ge yatırımızı 1.5 milyar dolara çıkaracağız" diye konuştu. Birçok alanda faaliyet gösteren GE'nin müşterilerin finansal ve çevresel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yenilikçi teknolojiler geliştirmek için 3 yıl önce 'ecomagination' adlı yeni bir iş stratejisini uygulamaya başladığını anlatan Özkan, " Bu sürede müşterilerimize sunduğumuz eko sertifikalı ürün ve hizmet sayısı 62'ye ulaştı" dedi.
Hedef 25 milyar dolara çıktı
2010 yılında, ecomagination ürünlerinin ciro hedefini 20 milyar dolardan 25 milyar dolara revize ettiklerine dikkat çeken Özkan, " 2004 yılından itibaren aldığımız sipariş 70 milyar doları aştı. Ecomagination ürünlerinden sadece geçen yıl 14 milyara dolar gelir elde ittik" diye konuştu.
Nükleer enerjide ciddiyiz, GAMA ile Ürdün'e gideceğiz
TÜRKİYE'de nükleer enerji konusunda ciddi olarak ilgilendiklerine dikkat çeken Kürşat Özkan, " Bu tür projelerde teknoloji sağlayıcısı olarak yer alacağız. Bu yönde görüşmelerimiz devam ediyor. Bir konsorsiyum oluşturulduğunda biz de teknoloji sağlayıcısı olarak yer almayı düşünüyoruz. Ancak 'siz de ortak olun' denirse, düşünürüz" dedi. GAMA Enerji ile olan ortaklıklarına da değinen Özkan, " GAMA ile 3 bin megavat büyüklüğünde, minimum 3 milyar dolar maliyetli enerji yatırımı yapacağız. Ayrıca, Ürdün'de ciddi bir su projesi var. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.





