Yunus Egemen, 500 bin YTL'ye varan para cezalarının ve 3 puan silme cezasının kaldırılması gerektiğini savunarak, " Taraftarın yaptığı taşkınlığın faturasını bütünüyle kulübe mal etmek yanlış. Küfüre karşı alınacak en iyi önlem, tribünlerin boşaltılmasıdır." dedi.
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da kulüp yöneticilerinden gelen talep üzerine, puan silme cezasının kaldırılmasını kabul ettiğini söyledi. Kulüpler Birliği'nin konuyla ilgili komisyon kurmasını isteyen Ulusoy, " Bu komisyon, mevcut ceza yönetmeliğinde ne gibi değişiklikler yapabiliriz, onu belirleyecek. Oradan çıkacak sonuca göre de biz gerekeni yapacağız" dedi.
Küfür artık puan sildirmeyecek
Futbol Federasyonu'nun sezon başında uygulamaya koyduğu 'küfür nedeniyle puan silme cezası' kulüplerin isteği doğrultusunda kaldırılıyor... Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu dün Ankara'da toplandı. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un da katıldığı toplantıda, kötü ve çirkin tezahüratlara verilen cezalar görüşüldü.
Toplantıda söz alan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemen ve Konyaspor Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, küfüre karşı getirilen cezaların çok ağır olduğunu ifade ettiler.







