AK Parti MYK toplantısında 6 Eylül'de Erivan'da oynanacak maçı izlemek için bazı AK Parti milletvekillerinin gitmek istediği gündeme geldi. AK Parti milletvekillerinin maça gitmesi halinde bunun muhalefet partileri tarafından malzeme yapılacağı gündeme getirildi. Başbakan Erdoğan da AK Parti milletvekillerinin maça gitmesinin doğru olmayacağını belirterek milletvekillerine izin vermedi.

Ermenistan-Türkiye maçını izlemek üzere Futbol Federasyonu bazı milletvekillerini maça davet etti. Maça gitmek isteyen AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı parti yönetiminden izin istedi. Konu önceki akşam yapılan MYK toplantısında ele alındı.

MYK İKİYE BÖLÜNDÜ

AK Parti MYK toplantısında bazı üyeler, maça gitmek isteyen milletvekillerine izin verilmesini "Maç tarihi bir fırsat. Milletvekilleri de maça giderek stadta 'Türkiye,Türkiye' diye bağırırlar" görüşü ile savunurken, bazı AK Parti MYK üyeleri ise 'Muhalefet bu konuyu istismar eder. Milletvekillerimizin gitmesi doğru olmaz' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, yapılan değerlendirmelerin ardından "Cumhurbaşkanı'nın gidip gitmeyeceği belli değil. Giderse Dışişleri Bakanı kendisine eşlik edecek. Milletvekillerinin gitmesi uygun olmaz. İzin vermeyelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise bu konudaki kararını henüz açıklamadı. Ancak ziyaret için tüm hazırlıklar yapılıyor.

Çankaya Köşkü'nden ve Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyet yarın Gül'ün olası ziyareti öncesinde hazırlıkları gözden geçirmek için Erivan'a gidecek.

Heyet, bir protokol yetkilisi, Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve bürokratlardan oluşacak. Heyet, Gül'ün "gidiyorum" demesi durumunda Erivan'da hiçbir aksaklık yaşanmaması için Ermenistan'daki yetkililerle ziyaretin altyapısını hazırlayacak.