DOLAR 1.27'NİN ÜZERİNİ GÖRDÜ

Dolar bankalararası piyasadaki ilk işlemlerde 1.27 YTL'nin üzerine çıkarken, son 4.5 ayın zirvesine oturdu..Dolar dün çok hareketli bir günün ardından serbest piyasada 1.2600 YTL seviyesinden günü noktalamıştı.

Yurtdışındaki gelişmelerin içeride de etkisini gösterdiğini belirten uzmanlar, dolarda yukarı bir hareket görüldüğünü ifade ediyor. Uluslararası piyasalardaki karmaşanın devam etmesi halinde dolarda 1.30'un test edilebileceğini hatırlatan uzmanlara göre Türkiye'deki yüksek faiz doların hızlı bir şekilde değer kazanmasını engelleyecek.

YERLİ YATIRIMCI SATIŞA GEÇEBİLİR

Fortisbank Ekonomisti Erkin Işık, dolarda yaşanan hareketle ilgili şunları söyledi:

" ABD Merkez Bankası'ndan (FED) olumsuz bir görünüm çıkarsa kurlarda yükseliş devam eder. ancak önceki dönemlerde böyle sert çıkışlarda yerli yatırımcıların satışa geçtiğini gördük. Bunun da yeni likidite getirerek yükselişlerin hızını kestiğini izledik. Yine böyle bir hareket görülebilir. Yerli tarafından satış gelirse yükselişin hızı kesilir. Ama yurtdışındaki olumsuzluklar sürerse, duraklama geçici olur, kurlar sonrasında yükselir.

Eğer yeni haberler yeni olumsuzluklar getirmezse dolarda yükseliş zayıflar."

BORSA GERİLİYOR

Borsa, dünkü sert düşüşün ardından bugüne de kayıplarla başladı. Endeks ilk 15 dakikanın ardından yüzde 1.5 kayıpla 34 bin 500 sınırına geriledi.

Satışların dünkü kadar sert olmadığına dikkat çeken uzmanlar, piyasada tepki hareketinin görülebileceğine dikkat çekiyor.

Ak Yatırım'ın İMKB ile ilgili raporunda, teknik görünümdeki zayıflamanın belirginleşerek devam ettiğine işaret edildi. Raporda, " Saatlik grafiklerin ardından teknik göstergeler günlük grafiklerde de aşırı satım bölgelerine gerilemiş durumda. Bu hareket olası bir tepkiye işaret ediyor olsa da bu tür hareketlerin yine zayıf kalması beklenebilir. 36.000 - 37.000 seviyesi altındaki seyrin devamı durumunda 32.500 desteği gündemde kalacaktır" denildi.