CHP'DE KRİZ BİTMİYOR
Önce Çankaya Belediyesi Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın CHP'li meclis üyelerine yönelik 'yamyam' suçlaması ardından da İzmir Beledyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu CHP'li yöneticileri 'yağmacılık' ile suçlamasının ardından 3. kriz bu kez CHP'nin genel merkezinde koptu.
Biz süredir Genel Sekreter Önder Sav'ın parti içindeki etkinliğini azaltmak için girişimlerde bulunan bir grup partili, tüzük değişikliği teklifinde bulundu.
Genel Sekreterlik kurumunun yerine Genel Başkan Yardımcılığı unvanlarının getirilmesini ve yetkinin başkan yardımcıları arasında paylaştırılmasını isteyen ve başını Mehmet Sevigen'in çektiği grup, Baykal ve Önder Sav'ı ikna edemedi.
Yerel seçimler öncesi adaylık belirlenmesi için yapılan temaslarda Önder Sav ile Mehmet Sevigen arasında artan kriz, Ankara kulislerinde patlayan bir iddia ile çalkalandı.
ÇİRKİN İDDİA
Baykal'a yakınlığı ile bilinen Sevigen'in içinde bulunduğu muhalif grup Sav'ı etkisizleştirmek için Sav'ın Fransa'daki oğlu Özgür Sav'a ait görüntülerin bulunduğu bir kaseti şantaj olarak kullandığı öne sürüldü. Fransa'da yaşayan ve kamuoyunun tanımadığı Özgür Sav'a ait görüntülerin nasıl elde edildiği ve Ankara'ya nasıl ulaştığı konusunda ise bir bilgiye ulaşılamadı. Konuyu sorduğumuz CHP'li bir yetkili, "Sizde mi duydunuz?" dedi. Baykal'a yakınlığı ile tanınan yetkili, Sav'la ilgili bu tür yıpratma kampanyalarının gündemde olduğunu söyledi.
YES Mİ, NO MU?
CHP Genel Sekreteri Önder Sav kısa bir süre önce, "Yes-no" tartışması ve Peygamberimiz'e hakaret içeren sözleri ile gündeme gelmişti. Bu nedenle uzun bir süre CHP'nin halka açık etkinliklerine katılmayan ve grup toplantılarına iştirak etmeyen Genel Sekreter Önder Sav'ın bu durumunun parti içi rakiplerini harekete geçirdiği belirtiliyor.





