Porsuk Çayı Durgun Su Maratonu'na, 10'u bayan olmak üzere 35 sporcu katıldı. Yıldızlar, gençler, bayanlar ve büyükler olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışmalar, TÜLOMSAŞ önünden başlayıp Köprübaşı mevkiindeki Tepebaşı iskelesinde sona erdi.
Kano Yarışmaları'nı, Türkiye Rafting ve Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arduç, federasyon yetkilileri, Porsuk Çayı kenarında toplanarak Türk bayrağı sallayan çok sayıda Eskişehirli ilgiyle izledi.
Federasyon Başkanı Mengütay, Türkiye'de yeni gelişmekte olan kano sporunun günden güne geliştiğini belirterek, " Bir doğa sporu olan kano müsabakalarını kent içindeki Porsuk Çayı'nda gerçekleştirdik. Olimpik bir spor olan kano sporu olimpiyatlarda yaklaşık 60 madalya ile en çok madalya veren spor dalı. Eskişehir'deki gençlerinde bu spora katılımını sağlayarak, ulusal ve uluslararası başarılar elde etmesini istiyoruz. Eskişehir'de çalışmaları devam eden bir su sporları merkezinin kurulduğunu öğrendik. Federasyon olarak kentte uluslararası yarışmaların organize edilmesi için gayret göstereceğiz" dedi.
Porsuk Çayı'ndan cep telefonuyla görüntü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, " Eskişehir, bir ilki daha başarıyor. Porsuk Çayı'nda kano yarışması düzenledik. Havanın serin olmasına rağmen sporcular ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Eskişehir'de sadece futbolun değil, su sporlarının da yaygın olarak yapıldığı bir kent olması için projeler üretiyoruz. Mamuca'da yapılan gölette su sporları merkezi kuracağız" diye konuştu.
Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara kupa, madalya ve belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Eskişehir'de İlk Kez Kano Yarışması Yapıldı
Eskişehir'de, ilk kez Porsuk Çayı'nda kano yarışmaları düzenlendi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kano ve Kürek Federasyonu tarafından kent merkezinden geçen Porsuk Çayı'nda organize edilen "Cumhuriyet Kupası" adlı kano yarışmaları, büyük ilgi gördü.







