Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, gelen ziyaretçilere en iyi şekilde ev sahipliği yapma gayretinde olduklarını belirterek şunları söyledi; " Misyonumuz; Tarihi ve Kültürel Zenginliklerini Evrensel Değerlerle Buluşturan ve Halkın Memnuniyetini Esas Alan Yaşanılabilir bir Kent Oluşturmaktır. Bu sebepledir ki her ziyaretçi buradan manevi haz alarak dönüyor. İftar çadırımızdan her gün 5 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek veriyoruz. Kültür çadırımızla ziyaretçilerimizin akıllarını, sıcak yemeklerimizle midelerini, manevi ortamla da kalplerini doldurma çabasındayız" dedi.
Birlik ve beraberliğin, huzurun ve barışın, sevgi ve saygının en güzel yaşandığı ilçemize Ramazan ayında bereket geldi. Yüz binlerce ziyaretçiyi bu ramazanda ilçemizde ağırladık, ağırlamaya devam ediyoruz. Şu an 100 bin'in üzerinde vatandaşlarımıza iftar verdik. Kültürel etkinliklerimiz, kitap fuarımız, eski örf ve adetlerin canlanması Eyüp'e ayrı bir güzellik kattı. Kanal 7 den yapılan canlı yayınlarla dünyanın dört bir yanında gurbetçi vatandaşlarımız ilçemizi görme fırsatı buldu. Bunun yanında 15 bin aileye erzak, Bin 500 aileye kömür Şefkat mağazamızca da giyerek ve eşya yardımlarımız sürüyor" dedi.
ŞEKER YERİNE KİTAP HEDİYE EDİN!..
Başkan Genç ayrıca vatandaşlara bayramda "şeker yerine kitap hediye edelim" sloganıyla kitap okumaya davet etti. Kitapların en iyi arkadaş olduğunun altını çizen Başkan Genç; " Kitap okuma alışkanlığımızı artırmalıyız, Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak istiyorsak mutlaka kitap okumaya, bilgiye büyük önem vermeliyiz. Kitap fuarımızda her türlü kitap mevcut, bu bayramda şeker yerine kitap hediye edelim" dedi.







