İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu başkanlığında toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu, atıl durumdaki sivil havaalanını kurbanlık satış yeri olarak kararlaştırırken, belirlenen yerlerin dışında kurbanlık kesimi yapanlara ceza uygulanacağını bildirdi. Hayvan pazarına dönüştürülen havaalanında satış yerlerinin hazırlanmasına başlanırken, kurbanlıklar da gelmeye başladı.
Yaklaşık 40 yıldır hizmete açılamayan, pisti uzatılan, bakımı yapılan havaalanı, son olarak Mustafa Kemal Üniversitesi'ne devredildi. Ancak üniversite, sivil havacılık anlamında herhangi bir çalışma yapmadı. Hatta havaalanının bir bölümüne MKÜ İskenderun Kampusü yapılması için proje hazırlanıp, ihale aşamasına geldi. İhtiyaç duyulduğunda küçük uçakların iniş yaptığı İskenderun Havaalanı, şimdi amacı dışında kurbanlıkların satış yeri olarak kullanıma açıldı.
Alanın hayvancılık için açılmasından memnun olduklarını söyleyen kurbanlık satıcıları, " Alan geniş, düz. Alış veriş yapılıp rahatlıkla hareket edilebilecek bir yer. İyi bir tercih yapılmış ama yağmur yağması halinde çamur içinde kalacağız, çünkü zemin bataklık" dedi.
Öte yandan, İskenderun Havaalanı'nın kurbanlık satış merkezi olarak belirlenmesiyle birlikte kurulan satış yerlerine getirilen kurbanlıkların su ihtiyacı, itfaiye tarafından sağlanıyor. İskenderun Belediyesi'ne ait itfaiye aracıyla getirilen su, kovalarla dağıtılıyor.
AHMET SEHER